Amersfoort

Openingstijden
 • Maandag 12:00 - 18:00 uur
 • Dinsdag 09:30 - 18:00 uur
 • Woensdag 09:30 - 18:00 uur
 • Donderdag 09:30 - 18:00 uur
 • Vrijdag 09:30 - 18:00 uur
 • Zaterdag 09:30 - 18:00 uur
 • Zondag 12:00 - 17:00 uur
Bijzondere dagen
 • Eerste Paasdag gesloten
 • Tweede Paasdag 12:00 - 17:00 uur
 • Koningsdag gesloten
 • Hemelvaartsdag 09:30 - 18:00 uur
 • Eerste Pinksterdag gesloten
 • Tweede Pinksterdag 12:00 - 17:00 uur

Je STEK Meer Eco - Minimalisme & Duurzaam leven 

Denk je er al een tijd over na om duurzamer te leven? Zie je steeds meer rotzooi in je huis, dat voelt als vol en als vervuiling? Wil je heel graag, maar weet je niet waar je moet beginnen?
De berichtgevingen over klimaatveranderingen en schade aan de planeet vliegen je om de oren. Dat voelt soms als zo'n grote kwestie, dat het onbereikbaar lijkt. Bewuster leven en je ecologische voetafdruk verminderen kan soms als een hele uitdaging voelen. Dat kan komen door een gebrek aan kennis, gebrek aan tijd of gebrek aan toegankelijke middelen. En waar doe je het dan voor? Welk verschil kun jij maken op zo'n grote schaal.

Niet iedereen is er van overtuigd, maar wij geloven dat alle beetjes helpen! En minimalistische en duurzamer leven kun je terug vinden bij Dille & Kamille. Samen met Michelle Venema van STEK Organizing verzorgen wij een workshop over Minimalisme en duurzamer leven. Michelle is opruimcoach en neemt je graag mee in haar persoonlijke ontdekkingsreis naar een meer ecologische levenswijze.
Je krijgt tips en handvatten mee om direct al duurzamer te gaan leven en je leert wat duurzaamheid met minimaliseren en ontspullen te maken heeft. Een workshop vol tips & tools die jou een stapje verder brengen.
Start met het maken van het verschil. Voor jezelf en voor onze planeet.

Datum en tijd:
Zondag 23 april 12 tot 14 uur
Deze workshop heeft plek voor maximaal 6 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er een tweede workshop later op de dag gepland van 14.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Dille & Kamille Amersfoort
Krommestraat 36

Kosten:
24,95 euro

Inschrijven kan via deze link!


Workshop: Natuurlijke droogbloemenkrans door PeetPlukt

Ontwerp je eigen toffe natuurlijke droogbloemenkrans met de handige tips en tricks van Amersfoortse bloemist PeetPlukt. Kan niet mislukken ;) We zetten de tafel vol met allerlei soorten en kleuren droogbloemen. Kies je eigen kleur en vorm. Succes gegarandeerd!
Na de workshop neem je trots je, zelf ontworpen, krans mee naar huis. En heb je maandenlang van plezier van je eigen kunstwerk voor aan de wand.
De workshop duurt maximaal 2,5 uur en wij zorgen voor inspiratie, alle materialen, thee en wat lekkers.

Datum en tijd:

Zondag 26 maart  13 - 15.30 uur
Zondag 30 april  13 - 15.30 uur
Zondag 21 mei 13 - 15.30 uur
Zondag 25 juni 13 - 15.30 uur

Locatie:
Je bent van harte welkom bij Dille & Kamille, Krommestraat 36 in Amersfoort.

Kosten:
55 euro per persoon. Dit is inclusief alle materialen, thee met wat lekkers en veel inspiratie. Inschrijven kan via onderstaande link. 

Meedoen en inschrijven:
https://www.peetplukt.nl/workshops-amersfoort/


Je bezoek aan Dille & Kamille combineren met een leuk dagje uit? Hieronder vind je enkele tips van het Dille-team in Amersfoort: 

Wist je dat… Piet Mondriaan in Amersfoort geboren werd? In zijn geboortehuis werd een museum geopend dat geheel in het teken staat van de schilder. 

Bezoek… de binnenstad op een bijzondere manier en vaar met een boot door de grachten langs de Kunstvaarroute. Of beklim deOnze Lieve Vrouwetoren – 346 treden! – en je wordt beloond met een prachtig uitzicht. 

Drink… een perfect kopje koffie op wandelafstand van Dille & Kamille bij Coffee Corazon. Heb je zin in een stuk zelfgebakken taart of een vers gebakken broodje? Ook hiervoor ben je bij Coffee Corazon aan het juiste adres!

Ontdek… De Nieuwe Stad, een industriële evenementenlocatie waar je inspirerende bijeenkomsten  en bijzondere festivals kan bijwonen. 

Proef… van een lekker Amersfoorts biertje bij brouwerij ‘De 3 Ringen’. Of kom tot rust op het terras van Alberts Eten en Drinken – dit café-restaurant is gevestigd in één van de mooiste monumentale panden van de binnenstad. 

Mee naar huis… een uniek kunstwerk uit Jans Pakhuis in de binnenstad. Hier koop je schilderijen, beschilderd porselein en sieraden die gemaakt zijn door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Of kies een zoet souvenir bij Sweet Sisters – de chocolaatjes, fudge en snoepjes zijn hier heerlijk! 

Wandelen… doe je in Arkemheen-Eemland: stippel zelf een route uit door het uitgestrekte natuurgebied met zeldzame planten, weidevogels en eindeloze vergezichten. Neem je liever de fiets? Volg dan de ‘Grebbelinie’, een historische waterlinie met bunkers tussen de Utrechtse heuvelrug en de Veluwe. 

Slapen… doe je in een varend monument! Het schip ‘Vita Nova’ in de Eemhaven heeft knusse en comfortabele hutten.