Fermenteren - Dille & Kamille

Fermenteren

Complete weckpotten, losse deksels, een jamtrechter, passe-vite en etiketten: hier vind je alles wat je nodig hebt om groenten en fruit te fermenteren of in te maken!

Filteren
Alle filters
Selectie verfijnen
Prijs
0 50
0 50
Kleur
82 artikelen
  1. Beugelpot, glas, rond, 0,2 l
    Beugelpot, glas, rond, 0,2 l
    4 , 25
    Op voorraad
  2. Kersenontpitter, roestvrij staal
    Kersenontpitter, roestvrij staal
    6 , 95
    Op voorraad
  3. Pollepel, beukenhout, 40 cm
    Pollepel, beukenhout, 40 cm
    1 , 95
    Op voorraad
  4. Beugelpot, glas, vierkant, 1 l
    Beugelpot, glas, vierkant, 1 l
    5 , 50
    Op voorraad
  5. Inmaakfles 'Quattro Stagioni', inhoud 0,2 l
    Inmaakfles 'Quattro Stagioni', inhoud 0,2 l
    2 , 95
    Op voorraad
  6. Pollepel, beukenhout, 25 cm
    Pollepel, beukenhout, 25 cm
    1 , 75
    Op voorraad
  7. Pollepel, beukenhout, 30 cm
    Pollepel, beukenhout, 30 cm
    1 , 95
    Op voorraad
  8. Trechter, roestvrij staal, Ø 13 cm
    Trechter, roestvrij staal, Ø 13 cm
    6 , 95
    Niet op voorraad
  9. Weckpotklemmetjes, metaal, 12 stuks
    Weckpotklemmetjes, metaal, 12 stuks
    4 , 80
    Niet online, bekijk winkelvoorraad
  10. Beugelpotje, rond, inhoud 125 ml
    Beugelpotje, rond, inhoud 125 ml
    3 , 75
    Niet op voorraad
82 artikelen

Fermenteren en inmaken

Wil je groente en fruit inmaken en fermenteren? Van weckpotten en jampotten, beugelflessen en een neteldoek tot trechters, etiketten en fruitmesjes… bij Dille & Kamille vind je alles om in te maken en te fermenteren! Én de lekkerste recepten.

Beginnen met inmaken en fermenteren

Wil je beginnen met fermenteren en inmaken? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips. Want inmaken en fermenteren is niet moeilijk, als je begint met een goede voorbereiding. Lees onze blog waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de weckpotten en andere glazen potten kunt vullen, afsluiten en bewaren.

Weckpotten steriliseren in de oven of met heet water

De glazen potten van het merk 'Weck' kan je ook steriliseren in de oven. Zo doe je dat: Verwijder de weckringen en klemmetjes van de weckpot en was de weckpotten af. Plaats de goed afgewassen en gedroogde potten gedurende 15 minuten in een oven op 150°C. En andere manier om weckpotten te steriliseren is door ze, vlak voor je ze gaat gebruiken, op het heetste programma van de afwasmachine de reinigen. Of kook ze 15 minuten uit in een pan met water. Kook de deksels en/of rubberen weckringen in 5 minuten uit. Laat alles drogen op een schone theedoek.

Recepten voor fermenteren en inmaken

Augurken, komkommer en uien inmaken voor een ‘zuurtje’ bij het eten – straks heb je het altijd op voorraad. Of maak zelf heerlijke jam van aardbeien, abrikozen of kersen voor een extra bijzonder ontbijt. Nog een idee: geef zelfgemaakte kruidige mangochutney cadeau als je ergens gaat eten. Je maakt de heerlijkste dingen door zelf groente en fruit in te maken. Inspiratie nodig? Bekijk hier onze recepten voor inmaken en fermenteren en ga lekker aan de slag!