3 manieren om gedroogde kruiden te bewaren

Altijd je gewenste kruiden bij de hand om je gerechten op smaak te brengen. In deze blog geven we 3 tips om op een handige manier je gedroogde kruiden te bewaren. Mooie kruidenrekjes die leuk staan in de keuken en al je kruiden overzichtelijk en opgeruimd houden tijdens het koken. 

1. Kruidenrekje voor kruidenpotjes

Weinig ruimte op je aanrecht, maar kook je wel graag met veel kruiden? Op dit rekje met twee schapjes passen 8 ronde kruidenpotjes met een diameter van maximaal 5 cm. Al je favoriete gedroogde kruiden, specerijen en smaakmakers staan in dit rek binnen handbereik. Door het opstaande randje glijden de potjes er niet zomaar af en op elk kruidenpotje kan je een etiket plakken. Zo zie je tijdens het koken in een oogopslag welk potje je nodig hebt. Op onze nostalgische etiketten in de vorm van het Dille & Kamille logo schrijf je makkelijk met een pen, potlood of stift je kruidenvoorraad.


2. Plankje voor kruidenpotjes van acaciahout

Met dit compacte plankje van acaciahout voor 8 kruidenpotjes berg je praktisch én stijlvol je gedroogde kruiden en specerijen op. Handig voor op een keukentrolley of in de keukenlade en mooi op elk keukenaanrecht. Op de deksels van de kruidenpotjes passen precies onze etiketten. Kies voor het kruidenpotje met strooidop voor de halfronde etiketten en voor de dichte doppen onze ronde etiketten. Zo pak je altijd het juiste potje uit de kast tijdens het koken. 


3. Maak zelf een handig kruidenrekje om op te hangen

Van hout, S-haken en beugelpotjes maak je zelf een handig kruidenrekje. Aan het rekje is plek voor zes potjes, maar je kunt het natuurlijk ook groter maken en bovenop het plankjes is ook nog ruimte voor nieuwe kruidenpotjes. Of iets anders natuurlijk, zoals een flesje olijfolie, pepermolen, kleine maatbeker of iets anders wat je vaak gebruikt tijdens het koken.

Deze DIY is voor ons ontwikkeld door 50|50 Wood. Met het project 50|50 Wood krijgen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen op een beschutte werkplek. Samen met 50|50 Wood maken wij een deel van het meubilair voor in onze winkels. En nu dit handige kruidenrekje!

Bekijk hier hoe je het kruidenrekje maakt >

Lees hier meer over 50|50 Wood >

Meer inspiratie met kruiden

Wil je meer ontdekken over het gebruik van gedroogde kruiden in de keuken? In deze blog vind je 10 kruiden en specerijen – met een lekker recept én leuke poster - die volgens ons onmisbaar zijn in de keuken. Je kunt het lijstje natuurlijk aanvullen met je eigen favorieten en je kruidenverzameling steeds uitbreiden. Probeer, experimenteer en vooral: proef! Heb je al een flinke verzameling kruiden? Bekijk ons recept voor krachtige kruidenbouillon, die kan je gebruiken als basis voor zelfgemaakte soep of een ander gerecht.