50|50 Wood en Dille & Kamille

Sinds 2015 maken de deelnemers van 50|50 Wood mooie meubelen voor in de winkels en het servicekantoor van Dille & Kamille. Een fijne samenwerking, waarin de deelnemers van het project niet alleen mooie producten maken, maar ook bouwen aan hun toekomst.

In de werkplaatsen van 50|50 Wood krijgen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen op een beschutte werkplek. Met als doel door te stromen naar een betaalde baan en hun leven weer op orde te krijgen. Dille & Kamille draagt hier graag aan bij: we maken samen met 50|50 Wood een deel van het meubilair voor in onze winkels, zoals de kratjes voor onze keukenhulpjes, borden in de vorm van het logo en de stellingkasten.

Veel van de werkplaatsen van 50|50 Wood bevinden zich in steden waar ook een Dille & Kamille winkel is, zoals in Leeuwarden, Utrecht en Zwolle. In de winkels komen de deelnemers van het project daarom vaak even langs om de meubelen die zij hebben gemaakt te bekijken of aan hun familie te laten zien. 

Ook op het servicekantoor in Utrecht wordt er wel eens aangebeld door trotse medewerkers. Hier staat namelijk een bijzondere tafel die door 50|50 Wood is gemaakt van gerecycled hout van oude meubelen uit de winkels. Erik-Jan Melker van het bouwbureau van Dille & Kamille vertelt:

‘Met de opening van het nieuwe servicekantoor in Utrecht, ontstond ook het idee om meubelen te laten maken voor in het kantoor. Onder andere een grote tafel voor in de ontvangstruimte bij de receptie. Deze tafel is gemaakt van allemaal kleine stukjes hout, zorgvuldig samengesteld door 50|50 Wood in een mooi patroon. Eigenlijk wilden wij een stekkerdoos in de tafel, zodat je ook met je laptop aan de tafel kunt werken. Maar dat stuitte op verzet van de makers, zij vonden dat het niet ten goede zou komen aan het ontwerp. De stekkerdoos is er uiteindelijk ook niet gekomen!’

Wil je zelf een ontwerp van 50|50 Wood in huis?

Van hout, S-haken en beugelpotjes maak je zelf een handig kruidenrekje, speciaal voor ons ontworpen door 50|50 Wood! Aan het rekje is plek voor zes potjes, maar je kunt het natuurlijk ook groter maken en bovenop het plankjes is ook nog ruimte voor nieuwe kruidenpotjes. Of iets anders natuurlijk, zoals een flesje olijfolie, pepermolen of een kleine maatbeker. Deze DIY is voor ons ontwikkeld door 50|50 Wood, bekijk hier hoe je hem maakt!

Over 50|50 Wood

Iedereen verdient een plek in de samenleving. Voor sommige mensen is het na langdurige werkeloosheid erg moeilijk om weer aan de slag te raken, zeker als er nog andere sociale problemen spelen. Het Leger des Heils is ervan overtuigd dat iedereen een plek in de samenleving verdient. Met het project 50|50 Wood krijgen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen op een beschutte werkplek. Meer weten over 50|50 Wood? Klik hier.

Ik maak dingen waar ik trots op ben

Wilchert had een goede baan en een fijn gezin. Onverwachte privéproblemen zorgden voor 'kortsluiting' in zijn hoofd en hij raakte alles kwijt. 'Ik werd opgenomen in een psychiatrische kliniek maar belandde daarna weer op straat.' Uiteindelijk vond hij bij het Leger des Heils een veilige plek. Het project 50|50 Wood geeft Wilchert een zinvolle dagbesteding. 'Structuur is voor mij heel belangrijk. Ik maak dingen waar ik trots op ben, maar ik mag ook af en toe een fout maken.' Het gevoel om weer van betekenis te zijn, helpt Wilchert enorm. 'Mijn doelen voor de toekomst zijn realistisch. Nu woon ik nog beschermd, langzamerhand leer ik weer om voor mezelf te zorgen. Ik wil er zijn voor mijn dochter en kleinzoon. Over een aantal jaren ben ik weer zelfstandig, tot die tijd maak ik hier mooie dingen.'