Bakken, sudderen en stoven - het verhaal achter onze pannen

Pannen met antiaanbaklaag

Onze producent: een familiebedrijf uit Italië

Onze pannen met antiaanbaklaag worden in Italië gemaakt door een familiebedrijf waar Dille & Kamille al 20 jaar mee samenwerkt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium (deels gerecycled) en worden met de hand gegoten. Het beukenhouten handvat van de pan is afschroefbaar waardoor de pannen ook in de oven kunnen. Handig om een lekkere frittata te laten garen bijvoorbeeld!

De pannen die je bij Dille & Kamille vindt, hebben een sterke PFAS-vrije antiaanbaklaag (PFAS zijn door de mens gemaakte chemische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en onze gezondheid). Bovendien zijn de pannen op alle warmtebronnen te gebruiken: gas, inductie, elektrisch, halogeen en keramisch. En dat is wel zo fijn!

Zo blijft je pan het langst mooi:

 • Was je pan vóór het eerste gebruik af met heet water en afwasmiddel. Spoel hem na met schoon water en droog zowel de binnen- als buitenzijde zorgvuldig af.
 • Laat de pan na gebruik afkoelen. Borstel hem vervolgens schoon met heet water en wat afwasmiddel. Gebruik geen metalen sponsjes of schuurmiddel, daarmee beschadig je het oppervlak van de pan.
 • Droog de pan goed af voor je hem opbergt. Is de pan aangekoekt? Laat hem een paar uur weken met heet water en afwasmiddel. Zo komen achtergebleven restjes los. Daarna afwassen.
 • De pannen zijn niet geschikt voor de magnetron.
 • Zonder handvat is de pan geschikt voor de vaatwasser, maar blijft langer mooi bij handafwas.
 • Scherp keukengerei, bijvoorbeeld van metaal, kan de antiaanbaklaag beschadigen. Gebruik daarom altijd lepels en spatels van hout of kunststof.

Onze pannen met antiaanbaklaag

Gietijzeren pannen

Een sterke en veelzijdige pan

Onze pannen zijn gemaakt van gegoten ijzer (gietijzer) en hebben een sterke, dubbele emaillelaag die beschermt tegen aanbakken. Doordat de pannen dubbel geëmailleerd zijn, zijn ze ook eenvoudig en hygiënisch schoon te maken.

Gietijzeren pannen hebben de eigenschap dat ze hitte gelijkmatig opnemen en langzaam weer afgeven. Dat maakt ze ideaal voor het bereiden van allerlei gerechten. Van (brood) bakken tot sudderen en stoven. En, je hebt jarenlang plezier van deze oersterke pannen! Op de pannen van gietijzer zit dan ook 7 jaar garantie.

Koken en bakken met gietijzeren pannen

In deze pannen schroeit voedsel goed dicht waardoor ze ideaal zijn voor allerlei vlees- en wokgerechten. Ook zijn de pannen geschikt voor alle warmtebronnen, zoals gas, inductie, elektrisch, halogeen en keramisch, en kunnen ze in de oven tot een temperatuur van 300 graden.
Je kunt dus volop experimenteren en combineren met één pan:

 • Bak eens een brood in een pan die je in de oven zet (bijvoorbeeld dit lekkere brood)
 • Bak een groentegerecht of frittata aan in de koekenpan en laat verder garen in de oven
 • Maak heerlijke vleesgerechten indirect klaar op de BBQ

Zo blijft je pan het langst mooi:

 • Was de pan vóór het eerste gebruik af met heet water en afwasmiddel. Spoel hem na met schoon water en droog zowel de binnen- als buitenzijde zorgvuldig af.
 • De randen (van zowel pannen als deksels) hebben geen emaille laag. Wrijf als bescherming deze zwarte randen daarom vóór het eerste gebruik in met een druppeltje (olijf)olie. Herhaal daarna met regelmaat. Zo help je (vlieg)roest voorkomen.
 • De pan is niet geschikt voor de afwasmachine of de magnetron.
 • Verhit de pan nooit als hij leeg is, gebruik altijd een bakproduct (bv. olie of boter) of vloeistof (water, wijn, bouillon e.d.). Droogkoken kan het emaille beschadigen.
  Uitzondering hierop is de grillpan! Deze pan mag juist wél zonder vloeistof verwarmd worden. Voor het beste resultaat, vet je juist de ingrediënten in die je gaat grillen en niet de pan zelf.
 • Scherp keukengerei, bijvoorbeeld van metaal, kan de emaillelaag beschadigen. Gebruik daarom houten of kunststof lepels en spatels.
 • Pas op met extreme temperatuur wisselingen om springen van de emaillelaag te voorkomen. Schenk nooit koud water in een hete pan. Wil je vocht toevoegen tijdens het bereiden van je gerecht? Verwarm dit dan eerst voor.
 • Kies voor de juiste maat pit of warmteplaat. De straling/vlam moet onder de pan blijven, zodat de zijkant en handvatten niet oververhit raken.
 • Wil je de pan in de oven plaatsen? Zet hem dan altijd op een rooster, nooit rechtstreeks op de bodem van de oven.