Wil je je bestelling nog vóór kerst ontvangen? Bestel dan vóór dinsdag 16 december

De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Quiche met courgette en provolone kaas

Quiche met courgette en provolone kaas

Voor 4 personen

Ingrediënten:

• rol bladerdeeg
• boter
• 2 courgettes, geraspt
• 5 eieren
• 250 ml room
• 200 gr provolone kaas
• 250 gr gekookte ham
• zout en zwarte peper


Benodigdheden: quichevorm*, bakpapier, bakkwastje*, vork*, snijmesje*, rasp*, bakbonen*, beslagkom*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beboter de quichevorm en bedek hem met het deeg. Snij de randen bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 minuten met een bakvulling (bv. bakbonen).
  3. Leg de geraspte courgette op de voorgebakken bodem. 
  4. Klop in een kom de eieren los met de room. Kruid af met zout en peper.
  5. voeg hier de kaas en de ham aan toe.
  6. Giet het mengsel op de voorgebakken bodem. 
  7. Bak de quiche ca. 30 minuten tot ze goudbruin is.

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille