Focaccia met ‘paddenstoelen’
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor het deeg
- Bakmix voor pizza, 500 g*
- 7 g instant gist*
- 30 ml olijfolie extra vierge* + extra om in te vetten
- 10 g zout
- 340 ml lauwwarm water
Voor de afwerking
- 1 el olijfolie extra vierge*
- 1 witte ui (in reepjes gesneden)
- Cherrytomaten (gehalveerd)
- 4 takjes platte peterselie
- Zeezout met knoflook*
- Crema di carciofi (artisjokkencrème)*
Benodigdheden
- Mengkom*
- Keukenmachine met deeghaak of mixer
met deeghaken of deeggarde* - Bakvorm ca. 25 x 35 cm of emaille dienblad*
- Taartrooster*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Meng de gist met het water en laat even staan.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom of keukenmachine en voeg het gistmengsel toe. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg dat licht plakkerig aanvoelt.
- Vet een kom in met olijfolie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek. Laat een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
- Vet nu de bakvorm in met olijfolie, stort het deeg erop en rek het voorzichtig uit tot de hele vorm is bedekt.
- Doe 1 el olijfolie in een schaaltje, doop je vingers erin en maak hiermee kuiltjes in het deeg.
- Versier het deeg met paddenstoelen, gemaakt van de reepjes ui en halve tomaatjes, en takjes peterselie.
- Bestrijk het geheel met olijfolie, bestrooi met zeezout en laat het deeg nog een uur afgedekt rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Bak de focaccia in 20 - 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen op het rooster, snij in dunne plakken en besmeer met artisjokkencrème.