Focaccia met ‘paddenstoelen’

Focaccia met ‘paddenstoelen’

Met dit recept maak je een echt kunstwerk van je focaccia. Met ui, tomaatjes en peterselie versier je dit Italiaanse, platte brood met de mooiste paddenstoelen en creëer je je eigen ‘focaccia art’!



Bereidingstijd: ± 3 uur    Aantal personen: 4

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor het deeg 

Voor de afwerking 

Benodigdheden

 

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Meng de gist met het water en laat even staan. 
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom of keukenmachine en voeg het gistmengsel toe. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg dat licht plakkerig aanvoelt. 
  3. Vet een kom in met olijfolie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek. Laat een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  4. Vet nu de bakvorm in met olijfolie, stort het deeg erop en rek het voorzichtig uit tot de hele vorm is bedekt.
  5. Doe 1 el olijfolie in een schaaltje, doop je vingers erin en maak hiermee kuiltjes in het deeg.
  6. Versier het deeg met paddenstoelen, gemaakt van de reepjes ui en halve tomaatjes, en takjes peterselie.
  7. Bestrijk het geheel met olijfolie, bestrooi met zeezout en laat het deeg nog een uur afgedekt rijzen.  
  8. Verwarm de oven voor op 220° C.
  9. Bak de focaccia in 20 - 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen op het rooster, snij in dunne plakken en besmeer met artisjokkencrème. 

Bekijk onze artikelen