De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Hoe overleven je kamerplanten de kou?

Wij houden van veel groen, ook binnen. Met planten haal je de natuur in huis, ze zijn prachtig om naar te kijken, leuk om te verzorgen, te zien groeien en te stekken. En al die planten zorgen ook voor jou: ze zuiveren de lucht in je huis en de kleur groen heeft een heel positieve invloed op ons humeur.
Leuk dus, een prachtige nieuwe plant erbij, maar hoe houd je al dat groen echt groen, ook na een paar maanden? De een heeft groene vingers en al veel ervaring met planten, anderen nog niet. Toch is het niet moeilijk om je kamerplanten in goede conditie te houden, ook 's winters. Wij geven je een aantal tips! 

ZET JE PLANT IN HET ZONNETJE!

Een plant heeft zonlicht nodig, daaruit halen de bladeren hun energie die ze omzetten in voeding voor de plant. Maak er een gewoonte van om, iedere keer als je je plant water geeft, hem een kwartslag te draaien. Zo krijgt elke kant evenveel licht en groeit je plant ook mooi gelijkmatig.

KIJK UIT VOOR GROTE TEMPERATUURVERSCHILLEN

De meeste kamerplanten doen het in de winter goed bij een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 ºC. Buiten is het nu koud, dus pas op met té grote temperatuurschommelingen: zet een plant in een warme kamer bijvoorbeeld niet ineens voor een open raam en kijk uit met tocht. De – veelal tropische – kamerplanten kunnen daar niet tegen.

TRAKTEER JE PLANT OP EEN LEKKER BAD…

's Winters is de lucht in onze centraal verwarmde huizen vaak erg droog. Voor de meeste planten, cactussen uitgezonderd, is dat niet goed. Besproei ze dus wekelijks met de plantenspuit. Of, beter nog, zet ze onder de douche: net niet helemaal koud water vinden ze heerlijk. Vergeet ook de onderkant van de bladeren niet!

GEEF JE KAMERPLANTEN IN DE WINTER NIET TE VEEL WATER

De meeste kamerplanten hebben hun 'rustseizoen' in de winter: ze groeien dan niet tot nauwelijks. Ze 'verbruiken' dus veel minder water dan in de zomer, het echte groeiseizoen. Je kunt heel gemakkelijk checken of je plant meer water nodig heeft door je vinger een paar centimeter in de aarde steken. Voelt de grond na ongeveer 4 cm niet meer vochtig aan? Geef dan wat water, maar niet teveel. Let vooral op dat de wortels van je plant niet in het water komen te staan, dan kan de wortelkluit gaan rotten waardoor de plant doodgaat. Geen water op de schotel laten staan dus. 

Tip: Een blije plant begint met gezonde, voedselrijke potgrond! Onze slimme voedingstabletten geven 1 jaar lang 100% organische voeding en bodemverbeterende bacteriën af. Je plant krijgt dus precies wat hij nodig heeft, op het juiste moment. Fijn voor alle (luie) plantenliefhebbers! Je hoeft je plant alleen nog water en heel veel liefde te geven.

Tip: Grote bladeren, zoals van Monstera of allerlei Ficus-soorten, neem je af en toe af met een doekje gedoopt in lauwwarm water met een drupje melk. Dat verwijdert niet alleen stof maar zorgt ook voor een mooie glans.