Steun Lumi de ijsbeer

De Noordpool is een prachtig gebied, maar heel kwetsbaar: klimaatverandering vormt een ernstige bedreiging. We willen natuurlijk dat deze unieke natuur behouden blijft! Daarom heeft Dille & Kamille met Kerst 2019 een nieuw familielid geadopteerd: Lumi de ijsbeer.

Met de verkoop van de vilten kersthanger van Lumi de ijsbeer, steunen wij het ijsberenonderzoek van het Noors Polair Instituut (NPI) op Spitsbergen, waar onderzocht wordt hoe ijsberen reageren op de snelle verandering van het klimaat. Dit wordt onder andere gedaan door de dieren te voorzien van een zender zodat we haar kunnen volgen, op deze tracking kaart!

Lumi is 11 jaar oud, weegt 188 kg en is 2,11 m lang! 

Lumi legt vele kilometers af. Nieuwsgierig naar waar ze allemaal is geweest?
Volg haar met deze tracking kaart. 

Het Wereld Natuur Fonds werkt al jaren nauw samen met dit instituut, dat al sinds eind jaren ‘60 de ijsberen volgt in de regio Svalbard, het Noorse noordpoolgebied. Gert Polet, ‘Hoofd Wildlife’ van het Wereld Natuur Fonds in Nederland: “Het kunnen volgen van de ijsberen via een trackingsysteem is erg kostbaar, maar hiermee kunnen we belangrijke data verzamelen om de ijsbeer te helpen in haar voortbestaan. De bijdrage van Dille & Kamille is zeker welkom!”  Lees hier meer over het project.