Dieren in de tuin - Dille & Kamille

Dieren in de tuin

Maak van je tuin of balkon een fijne plek voor de dieren in je tuin. Trakteer het hele jaar door op extra vogelvoer en hang een insecten- of vlinderkast of een schuilplaats voor vogels op.

Filteren
Alle filters
Huidige filters
  1. Kleur Groen Verwijder dit artikel
Selectie verfijnen
Prijs
8 13
8 13
Kleur
Huidige filters
  1. Kleur Groen Verwijder dit artikel
3 artikelen
3 artikelen

Dieren in de tuin

Een tuin vol met dieren als vogels, vlinders, bijen, egels en vleermuizen… Hoe meer, hoe beter wat ons betreft! Met een paar simpele tips wordt je tuin of je balkon een fijne plek voor dieren om te verblijven.

Nestkastjes voor vogels en vogelhuisjes

Veel tuinvogels zijn blij met een nestkast: natuurlijk om in het voorjaar hun jongen in groot te brengen, maar 's winters ook als warme, droge slaapplek. Nestkastjes lokken vogels naar je tuin: heel leuk om naar te kijken, zeker als er jonge vogeltjes zijn! Lees hier onze tips hoe je een nestkastje het best kunt ophangen in je tuin. Elke vogel heeft zijn eigen favoriete kastje: in een huisje van het juiste formaat voelen vogels zich snel thuis. Bekijk hier al onze nestjes en vogelkastjes.

Vlinderkastjes en insectenhuisjes

In ons vlinderkastje kunnen vlinders een ongestoord rustplekje opzoeken voor de nacht en voor de winter. Een tuin die in een omgeving ligt met veel bloeiende planten zal sneller verschillende soorten vlinders op bezoek krijgen dan een ingesloten stadstuintje. Maar zelfs de allerkleinste stadstuin of bloembakken op een terras kunnen vrolijke fladderaars aantrekken. Maak je tuin of balkon nóg aantrekkelijk voor vlinders met onze 10 tips.  Ook onze bijenkast biedt een fijne plek voor de dieren in de tuin. In dit kastje met houten 'buisjes' kunnen wilde bijen hun eitjes leggen en jongen grootbrengen. Elke bijensoort kiest een buisje met een andere doorsnede. In het insectenkastje kunnen allerlei insecten schuilen voor koud en nat weer, of beschut de winter doorbrengen. Net als in het lieveheersbeestjeskastje, waarin lieveheersbeestjes overwinteren tussen de droge dennenappels. 

Vogelvoer voor in de tuin of op balkon

Je kunt vogels het hele jaar (bij)voederen met vogelvoer als vogelpindakaas, pinda’s en vetbollen. Zelfs in een tuin vol insecten, wormen, zaadjes en bessen! Vogels gebruiken namelijk het hele jaar door veel energie: in de lente en zomer kunnen ze wat extra energie gebruiken om te nestelen en als voer voor hun jongen. In de herfst beginnen ze met het opbouwen van vetreserves voor de winter of voor hun reis naar hogere temperaturen in het zuiden. Met vogelvoer geef je vogels een extraatje naast hun gewone voedsel.