Creatief cadeautjes inpakken

Hallo! Ik ben Liesbet Van Cauteren. Vanuit mijn eigen ontwerpstudio in Gent geef ik workshops, maak ik illustraties en bedenk ik originele zelfmaakideeën voor magazines. Voor Dille & Kamille mocht ik met het feestelijke inpakpapier, labeltjes, washi tape en meer moois uit kerstcollectie aan de slag. Maak je cadeautjes dit jaar nóg feestelijker met mijn tips!

Een tafel vol kerstpapiertjes

Mijn kinderen zijn er dol op: een tafel (en meestal ook de vloer) vol papier, labels, linten, washi tape, … om samen te knutselen. Combineer eens meerdere kleuren inpakpapier met elkaar, gebruik washitape als lint, werk je cadeautjes af met een mooie sticker. Zag je de zachte vilten kersthangers al bij Dille & Kamille? Deze kan je ook gebruiken om een pakje te versieren.
TIP: Haal je mooiste handschrift boven en schrijf in verschillende soorten letters een persoonlijke boodschap op een label. Je kan aan één zijde de letters iets dikker maken, zo krijg je een schaduweffect. Teken eenvoudige takjes om je boodschap extra vrolijk te maken.

Slingers met sterren

De papieren en vilten slingers van Dille & Kamille passen natuurlijk het best in de kerstboom, maar je kan ze ook gebruiken om je cadeautjes nog leuker in te pakken. Kies voor neutraal inpakpapier van Dille & Kamille en wikkel de slinger een paar keer rond het cadeautje. Wedden dat de gelukkige zijn pakje heel zorgvuldig zal uitpakken?

Furoshiki

Furoshiki is een traditionele, Japanse manier om dingen in te pakken met een stuk stof. Kies een paar theedoeken of servetten bij Dille & Kamille. Plaats je pakje in het midden van het linnen en knoop 2 hoeken diagonaal naar elkaar. Herhaal dit met de andere 2 hoeken en maak nu een knoop bovenop de eerste knoop. Werk af met een takje groen en een houten kersthanger.

Cadeautjes met een boodschap

Met houten tafelconfetti maak je van je feesttafel één groot letterspel. Maar wat denk je van een kerstwens met de letters bovenop je cadeautjes? Kies inpakpapier uit de kerstcollectie van Dille & Kamille en lijm de letters vast. Combineer met een papieren sterhanger.
 
Veel pakjesplezier!