Boodschappenlijst
Basis ingrediënten
- Artisjokkencrème*
- Olijventapenade*
- Mini grissini*
- Rauwkost (komkommer, paprika, wortel) in reepjes
- Flatbread en/of toastjes
- Groentechips
Benodigdheden
- Serveerplank fsc beukenhout 70 x 34 cm*
- Terracotta schaaltjes, bijvoorbeeld olijfschaaltje met takjes, tapasschaaltje met takjesslinger en tapasschaaltje terracotta *
- Kleine glaasjes*
- Cocktailprikkers*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- ½ bloemkool
- 1 el olijfolie*
- 1 l groentebouillon
- Truffelzout*
Bereiding
- Bak de ui glazig in de olijfolie.
- Voeg de roosjes van de bloemkool toe en bak even mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat zachtjes doorkoken tot de bloemkool zacht is.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Serveer de bloemkoolsoep warm of koud in kleine glaasjes met een snufje truffelzout.
Geroosterde bloemkool met harissadip
Ingrediënten
Voor de bloemkool:
- ½ bloemkool
- 3 el olijfolie extra vierge*
- 1 el mix voor harissa*
Voor de dip:
- 1 tl mix voor harissa*
- ½ tl zeezout met knoflook*
- 100 ml mayonaise
- 100 ml Griekse yoghurt
Bereiding
- Mix alle ingrediënten voor de dip door elkaar.
- Snijd de bloemkool in roosjes en meng met de olijfolie en harissa mix.
- Verdeel over een bakplaat en rooster de bloemkool ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ˚C.
Witte bonendip met hummuskruiden
Ingrediënten
- 250 g cannellinibonen
- 80 g tahin
- Sap van ½ citroen
- 1 à 2 tl mix voor hummus*
- 2 à 3 el olijfolie extra vierge*
- Zeezout met knoflook*
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken en doe samen met de tahin, het citroensap, de hummuskruiden en olijfolie in een blender.
- Meng tot een gladde dip en voeg naar smaak zeezout toe.
- Voeg eventueel (als de bonendip te droog is) een beetje water toe.
- Lekker om grissini, rauwkost en groentechips in te dippen of op een stukje flatbread.
Vega worstjes met ajvar
Ingrediënten
Bereiding
- Bak de worstjes.
- Laat het bladerdeeg een paar minuten ontdooien, snij in driehoeken en besmeer de plakjes met ajvar.
- Leg een worstje op een plakje bladerdeeg, laat aan beide kanten uitsteken. Rol het bladerdeeg op.
- Bestrijk de rolletjes met ei en bestrooi met sesam- en maanzaad. Bak ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ˚ C.
- Serveer met een schaaltje ajvar. Ook lekker met mosterd.
Spruitjes in maple syrup
Ingrediënten
- 350 g geschoonde spruitjes
- 2 el maple syrup*
- 2 el olijfolie*
- Zout*
Bereiding
- Meng de spruitjes met de maple sirup, olijfolie en een snufje zout.
- Verdeel over een bakplaat en zet de spruitjes ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ˚ C (tot de spruitjes een beetje gebruind zijn).
- Serveer de spruitjes zo of als spiesje.
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Zoetzure groenten zoals komkommer, bloemkool en radijs zijn ook lekker om te serveren op deze hapjesplank. Hier vind je het recept voor zoetzure zomergroenten.