Hapjesplank vol groente   

Geroosterde bloemkool met harissadip, artisjokkencrème, witte bonendip, spruitjes in maple syrup en meer… Deze hapjesplank met groente zit vol kleur, smaak en knapperige extra’s! 



Boodschappenlijst

Basis ingrediënten 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bloemkoolsoep

Ingrediënten 

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ½ bloemkool
  • 1 el olijfolie*  
  • 1 l groentebouillon  
  • Truffelzout* 

Bereiding 

  1. Bak de ui glazig in de olijfolie.  
  2. Voeg de roosjes van de bloemkool toe en bak even mee.  
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.  
  4. Laat zachtjes doorkoken tot de bloemkool zacht is.  
  5. Pureer de soep met de staafmixer. 
  6. Serveer de bloemkoolsoep warm of koud in kleine glaasjes met een snufje truffelzout. 

Geroosterde bloemkool met harissadip

Ingrediënten 

Voor de bloemkool: 

Voor de dip: 

Bereiding 

  1. Mix alle ingrediënten voor de dip door elkaar.  
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met de olijfolie en harissa mix. 
  3. Verdeel over een bakplaat en rooster de bloemkool ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ˚C.   

Witte bonendip met hummuskruiden 

Ingrediënten 

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en doe samen met de tahin, het citroensap, de hummuskruiden en olijfolie in een blender. 
  2. Meng tot een gladde dip en voeg naar smaak zeezout toe. 
  3. Voeg eventueel (als de bonendip te droog is) een beetje water toe. 
  4. Lekker om grissini, rauwkost en groentechips in te dippen of op een stukje flatbread. 

Vega worstjes met ajvar

Ingrediënten 

  • Plantaardige worstjes 
  • Bladerdeeg (vierkant)
  • Ajvar hot*
  • Ei (losgeklopt)
  • Sesamzaad en maanzaad

Bereiding

  1. Bak de worstjes. 
  2. Laat het bladerdeeg een paar minuten ontdooien, snij in driehoeken en besmeer de plakjes met ajvar.
  3. Leg een worstje op een plakje bladerdeeg, laat aan beide kanten uitsteken. Rol het bladerdeeg op.
  4. Bestrijk de rolletjes met ei en bestrooi met sesam- en maanzaad. Bak ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ˚ C. 
  5. Serveer met een schaaltje ajvar.  Ook lekker met mosterd.

Spruitjes in maple syrup 

Ingrediënten 

Bereiding

  1. Meng de spruitjes met de maple sirup, olijfolie en een snufje zout.
  2. Verdeel over een bakplaat en zet de spruitjes ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ˚ C (tot de spruitjes een beetje gebruind zijn).
  3. Serveer de spruitjes zo of als spiesje. 

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

 

Zoetzure groenten zoals komkommer, bloemkool en radijs zijn ook lekker om te serveren op deze hapjesplank. Hier vind je het recept voor zoetzure zomergroenten

Bekijk onze artikelen