Zoetzure zomergroenten

Zoetzure zomergroenten, zoals komkommer, bloemkool of radijs, zijn lekker fris bij allerlei (rijst)gerechten, door een salade of bij de barbecue. Met azijn, water en suiker maak je het zelf!



Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • Bosje radijs of 
  • 1 grote bloemkool of 
  • 4 komkommers 
  • 1,1 l natuurazijn 
  • 650 ml water 
  • 350 g biologische kristalsuiker 
  • 2 steranijs
  • 1 tl korianderzaad heel* 
  • 2 laurierblaadjes

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Was de groente en snij in dunne plakjes, reepjes of blokjes.
  2. Steriliseer één of meerdere potten (afhankelijk van de maat) en vul met de gesneden groente. 
  3. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook. Voeg ook de steranijs, het korianderzaad en de laurierblaadjes toe. Laat koken tot de suiker is opgelost. 
  4. Giet het hete mengsel in de beugel- of weckpot(ten) zodat de groente onder het vocht komt te staan.
  5. Sluit de pot(ten) en laat een nachtje staan om de smaken in te laten trekken.

Tip: als de pot met groente leeg is, kan je het zoetzure vocht nog een keer gebruiken.