Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Bosje radijs of
- 1 grote bloemkool of
- 4 komkommers
- 1,1 l natuurazijn
- 650 ml water
- 350 g biologische kristalsuiker
- 2 steranijs*
- 1 tl korianderzaad heel*
- 2 laurierblaadjes*
Bereiding
- Was de groente en snij in dunne plakjes, reepjes of blokjes.
- Steriliseer één of meerdere potten (afhankelijk van de maat) en vul met de gesneden groente.
- Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook. Voeg ook de steranijs, het korianderzaad en de laurierblaadjes toe. Laat koken tot de suiker is opgelost.
- Giet het hete mengsel in de beugel- of weckpot(ten) zodat de groente onder het vocht komt te staan.
- Sluit de pot(ten) en laat een nachtje staan om de smaken in te laten trekken.
Tip: als de pot met groente leeg is, kan je het zoetzure vocht nog een keer gebruiken.