Hapjesplank vol kaas en herfstfruit  

Diverse kazen, fruit, noten, Vacherin Mont d’Or uit de oven, labneh, quiche met prei en kaviaar van mosterdzaad… Geniet samen van deze goed gevulde hapjesplank!  



Boodschappenlijst

Basis ingrediënten 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Kruidenboter

Ingrediënten 

  • 125 g roomboter 
  • 1 el mix voor kruidenboter* 
  • 1 teentje knoflook, geperst  
  • Scheutje citroensap  

Bereiding 

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. 
  2. Meng de kruiden en de knoflook erdoor. 
  3. Voeg naar smaak citroensap toe.  

Vacherin Mont d’Or uit de oven 

Ingrediënten 

Bereiding 

  1. Maak met een mes vier inkepingen in de kaas en steek er takjes rozemarijn en/of tijm in en plakjes knoflook.
  2. Zet de Mont d’Or in het doosje (zonder deksel) ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C, tot de bovenkant licht goudbruin is en de kaas gesmolten.   
  3. Serveer met aardbeienchutney en grissini om te dippen.

Labneh  

Ingrediënten 

Bereiding 

  1. Leg een vochtige kaasdoek of schone theedoek in een vergiet of zeef en zet op een mengkom.  
  2. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 12 uur op een koele plek uitlekken.  
  3. Serveer de labneh met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng er eventueel specerijen door.   

Hier vind je het recept voor 3 makkelijke en verrassende soorten labneh.

Quiche met prei, zachte geitenkaas en hazelnoten 

Ingrediënten 

  • 2 preien, in ringen 
  • Olijfolie*
  • Bladerdeeg, bakpapier en bakbonen*
  • 2 eieren 
  • 2 tl tijm* 
  • 2 tl dilletoppen*
  • 4 el geroosterde, fijngehakte hazelnoten (zonder velletje) 
  • 250 g ricotta 
  • Snufje zout*
  • 200 g zachte geitenkaas  

Bereiding

  1. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de prei kort aan. 
  2. Bekleed een bakvorm met bladerdeeg, bedek met bakpapier en vul met bakbonen. Zet 20 minuten in de koelkast. 
  3. Bak de taartbodem hierna 15 à 20 minuten blind in een voorverwarmde oven op 180°C. 
  4. Meng alle overige ingrediënten (behalve de geitenkaas) en verdeel dit mengsel over de bodem. 
  5. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de quiche in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. 

Kaviaar van mosterdzaad (voor bij Le Petit Doruvael) 

Ingrediënten 

Bereiding

  1. Breng alle ingrediënten in een pannetje aan de kook.
  2. Laat 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Giet af en laat afkoelen. 

 *Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bekijk onze artikelen