Recepten
Ovenpannenkoek met perzik
Deze heerlijke ovenpannenkoek bak je – de naam zegt het al – in de oven! Handig: onze roestvrijstalen pannen mogen in de oven! Het handvat wordt dan wel heet, dus bescherm je handen met ovenwanten/een pannenlap als je de pan uit de oven haalt.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 110 ml melk
- 80 gr bloem
- 1 tl bakpoeder*
- 1 tl vanille-extract*
- ½ tl kardemom (gemalen)
- Snufje zout*
- Boter of kokosolie
- 2 of 3 perziken
- Amandelschaafsel
- Poedersuiker en esdoornsiroop (maple syrup)*
Benodigdheden:
- Mengkom*
- Hapjes- of koekenpan 24 cm*
- Bakkwastje*
- Snijmesje*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220° C en zet de pan er alvast in.
- Meng de eieren, melk, bloem, bakpoeder, vanille-extract, kardemom en zout tot een glad geheel.
- Vet de pan in met boter of kokosolie.
- Giet het beslag in de pan.
- Snij de perziken in stukjes, leg ze in het beslag en strooi er wat amandelschaafsel over.
- Zet de ovenpannenkoek ongeveer 12 minuten in de oven.
- Bestrooi vervolgens met poedersuiker en giet er wat esdoornsiroop overheen.