Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 1 tl matcha*
- 80 ml water
- 80 ml (plantaardige) melk of meer naar smaak
Benodigdheden
- Matcha klopper*
- Bolzeefje*
- Kom*
- Melkopschuimer*
- Hittebestendig glas zoals deze*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Kook het water en laat ongeveer 5 minuten afkoelen tot ca. 80 °C (te heet water kan de matcha bitter maken).
- Week de matcha klopper een paar minuten in warm water zodat de bamboevezels soepel worden.
- Schep de matcha in het zeefje. Zeef de poeder in een kom om klontjes te vermijden.
- Voeg het water toe en klop langzaam in een 8-vorm met de matcha klopper.
- Maak daarna snelle zigzagbewegingen in een w-vorm tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
- Klop de melk op en giet bij de matcha voor een krachtige latte. Voor een minder sterke smaak voeg je meer melk toe.
- Schenk de matcha latte in een hittebestendig glas.
- Spoel de matcha klopper voorzichtig schoon met water en laat goed drogen.










