Houten keukengerei
Hout is een mooi natuurlijk product met specifieke eigenschappen. Het is een duurzaam materiaal (mits op de goede manier wordt onderhouden).
Gebruiksaanwijzing
- Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine. Omdat de hitte en het water de structuur van de hout kunnen aantasten.
- Was het liefst af met de hand in lauw water zonder afwasmiddel en droog onmiddellijk af. Zo blijft je keukengerei lang mooi en voorkom je dat het hout – van bv. een snijplank – splijt.
- Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
- Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
- Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts. Gebruik een aparte snijplank voor uien.
- Voor een langere levensduur kunt u uw houten keukengerei af en toe inwrijven met een beetje olie, zodat het hout niet uitdroogt en zijn natuurlijke schoonheid behoudt, zoals onze onderhoudsolie of lijnzaadolie.
Houten planken
- Wrijf de plank vóór het eerste gebruik in met olie - ook de zijkanten - en laat de olie goed intrekken (bijvoorbeeld lijnzaadolie). De olie beschermt het hout tegen vocht en tegen het intrekken van geur-, smaak- en kleurstoffen.
- Herhaal deze behandeling regelmatig tijdens de eerste maanden. Daarna alleen nog met olie behandelen indien nodig.
- Verwijder vuil zoveel mogelijk met een vochtige doek.
- Ander houten keukengerei kan je op dezelfde manier een beschermlaag geven.



