Houten keukengerei

Gebruiksaanwijzing

  • Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.
  • Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog onmiddellijk af. Zo blijft je keukengerei lang mooi en voorkom je dat het hout – van bv. een snijplank – splijt.
  • Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
  • Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
  • Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts. Gebruik een aparte snijplank voor uien.

Houten planken

  • Wrijf de plank vóór het eerste gebruik in met (olijf)olie - ook de zijkanten - en laat de olie goed intrekken. De olie beschermt het hout tegen vocht en tegen het intrekken van geur-, smaak- en kleurstoffen.
  • Herhaal deze behandeling regelmatig tijdens de eerste maanden. Daarna alleen nog met olie behandelen indien nodig.
  • Verwijder vuil zoveel mogelijk met een vochtige doek.
  • Ander houten keukengerei kan je op dezelfde manier een beschermlaag geven.