Tuin inspiratie – onze 10 favoriete artikelen voor buiten

Bij Dille & Kamille vind je alles voor een heerlijke zomer buiten. Want tijdens de zomermaanden genieten we het liefst elk moment van de dag van het buitenleven: van lekker luieren tot sfeervol tafelen, we doen het allemaal buiten.

Hieronder vind je onze 10 favoriete artikelen voor in de tuin, of het balkon. Geniet van een mooie zomer!

Tuin inspiratie: ontspannen in de tuin

1. De hangstoel

in een hangstoel kan je niet anders dan ontspannen. Eventueel nog met een fijn boek erbij, of gewoon lekker met je ogen dicht genieten van de zon en de geluiden van buiten. Onze hangstoelen (een gestreepte of een effen) worden gemaakt op het platteland van El Salvador. Dankzij de export van deze traditionele artikelen kan de bevolking in hun eigen dorp een bestaan opbouwen en hoeven ze niet naar de stad uit te wijken voor werk. Hun eigen cultuur en identiteit blijven zo gewaarborgd. De bijpassende kussenhoezen komen ook uit El Salvador.

 

2. Tuinkussens

Met onze fijne kussens zit je heerlijk in de tuin of op je balkon. Als je een paar verschillende naast elkaar op een bankje legt, of op een stoel, ziet het er buiten meteen gezellig uit en zit je lekker comfortabel deze zomer. 

Tuin inspiratie: buiten tafelen – tafeldekken

 

3. Tafelkleed linnen

Onze tafelkleden van puur, ongebleekt linnen geven je buitentafel een mooie, natuurlijke uitstraling. Dankzij een speciale afwerking is dit linnen licht gekreukt voor een ongedwongen effect, wat ook heel goed past bij buiten tafelen. Toch liever een ander tafelkleed? We hebben genoeg keuze

4. Placemat zeegras

Je kunt je buitentafel ook gezellig dekken met placemats. We hebben er heel veel van katoen, maar bij buiten eten past deze zeegras variant met ‘franjes’ ook heel goed.  

5. Bord met reactief glazuur zand

Onze serie servies met reactief glazuur is deze zomer uitgebreid met een beige zandkleur die goed past bij het natuurlijke gevoel van buiten eten. Een mooi gedekte tafel nodigt uit tot lekker lang tafelen, wat met goed weer extra fijn is!

Tuin inspiratie: buiten tafelen – eten en drinken

 

6. Griekse olijfolie

Op een zomers gedekte tafel, met zomerse gerechten, kan een fles olijfolie niet ontbreken. Deze Griekse olijfolie sprenkel je bijvoorbeeld over gekookte of geroosterde groente, over gebakken vis of vlees, en natuurlijk – samen met wat citroensap of een lekkere azijn – in dressings voor allerlei salades. Deze bekroonde extra vierge olijfolie is van hoge kwaliteit en afkomstig uit de streek Messinia op het schiereiland Peloponnesos. En de prachtige, witte fles staat ook nog eens mooi op je buitentafel.

 

7. Olieflesje 0,25 l

Als je zelf dressings of dips maakt met olijfolie, of je doet bijvoorbeeld een takje verse rozemarijn bij een lekkere olie, kan je het in dit olieflesje op tafel zetten. Dankzij de handige schenktuit is de olie makkelijk te doseren, zonder geknoei. 

 

8. Mix voor radler

Maak zelf een heerlijk frisse, zomerse dorstlesser voor aan tafel met deze mix en je favoriete (alcoholvrije) bier. Radler is een combinatie van limonade en bier. De limonade-basis maak je zelf met deze frisse mix met citroen en munt. Voeg hier water (plat of bruis) en (alcoholvrij) bier aan toe en klaar is je radler. Verkrijgbaar in 2 heerlijke zomerse smaken: sinaasappel & rozemarijn en citroen & munt

Tuin inspiratie: zomerse limonades

 

9. De limonadetap

Op warme dagen komt deze limonadetap goed van pas. Vul ‘m met een lekkere limonade, of ijsthee, ijsblokjes, eventueel nog met vers zomerfruit, munt of schijfjes citroen, en geef ‘m een mooie plek op je tuintafel. Feestelijk, echt zomers en er past bijna 6 liter limonade in!

 

10. Waterglazen

Deze mooie glazen (groot of klein formaat) zorgen ervoor dat je in de zomer voldoende drinkt: de glazen zijn mooi om te zien en fijn om te gebruiken. Om heel veel water, limonade of andere zomerse drankjes uit te drinken. 


Tips en inspiratie