Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 500 g asperges
- Meiraap, pastinaak, schorseneren, zeekraal, lamsoor en raapstelen (in gewenste hoeveelheden voor de salade)
- Sap van ½ citroen
- 1 tl witte wijnazijn*
- 50 ml olijfolie extra vierge citroen*
- ½ el sladressing mix*
- 75 g roomboter
- 3 eieren
Bereiding
- Meng het citroensap, de witte wijnazijn, de olijfolie en de sladressing mix.
- Smelt 50 g roomboter in een pan en zet het vuur vervolgens uit.
- Snij de onderkant van de asperges, schil ze met de dunschiller en kook in 12 - 15 minuten gaar in water met een klontje boter van 25 g.
- Kook de eieren en snij ze doormidden.
- Schil de meiraap, pastinaak en schorseneren in dunne reepjes, meng met de zeekraal, lamsoor en raapstelen en schep de dressing erdoor.
- Leg de asperges op een schaal en schenk de gesmolten boter erover. Serveer met de salade en de eieren.