Asperges met een salade van vergeten groenten

Het bekendste, klassieke, recept voor asperges is met gekookte eieren, ham en boter. Om hier een (vegetarische) twist aan te geven, verruilden wij de ham voor een salade van vergeten groenten.



Bereidingstijd: ± 30 – 45 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Meng het citroensap, de witte wijnazijn, de olijfolie en de sladressing mix.
  2. Smelt 50 g roomboter in een pan en zet het vuur vervolgens uit.
  3. Snij de onderkant van de asperges, schil ze met de dunschiller en kook in 12 - 15 minuten gaar in water met een klontje boter van 25 g.
  4. Kook de eieren en snij ze doormidden.
  5. Schil de meiraap, pastinaak en schorseneren in dunne reepjes, meng met de zeekraal, lamsoor en raapstelen en schep de dressing erdoor.
  6. Leg de asperges op een schaal en schenk de gesmolten boter erover. Serveer met de salade en de eieren.