De cd's van Dille & Kamille

cd's van Dille & Kamille

Klassieke muziek speelt een grote rol in het concept van Dille & Kamille. In alle Dille & Kamille-winkels winkels klinkt klassieke muziek op de achtergrond, dit draagt in hoge mate bij aan de bijzondere en ontspannen sfeer.

Wij willen jonge musici graag de kans bieden om hun talent te delen met het publiek, en hen ondersteunen bij het uitbouwen van een professionele carrière. Vanuit deze gedachte is de Dille & Kamille cd-reeks ontstaan.

Hiervoor werkte Dille & Kamille samen met de stichting ‘Haren & Snaren’. Deze stichting begeleidt jonge musici tijdens de overbruggingsperiode tussen afstuderen en de doorbraak naar het concertpodium.

Voor het eerste deel van deze reeks werd het Anima Quartet St. Petersburg geselecteerd. Voor het tweede deel van de reeks is voor Trio Martinů uit Praag gekozen. De werken op de derde cd worden gespeeld door Misha Fomin (piano) en Alexey Naumenko (viool).

De cd’s zijn te koop in alle Dille & Kamille-winkels en de webwinkel en kosten € 12,50 per cd.

CD 1 van Dille & Kamille


CD 1: Het Anima Quartet St. Petersburg - strijkkwartet No. 22 KV 589 van Mozart en het strijkkwartet No. 8 van Franz Schubert

In 2005 vormden vier gepassioneerde jonge studenten van het Conservatorium in St. Petersburg een strijkkwartet: het Anima Quartet St. Petersburg. Naast hun individuele muziekstudie studeerden zij als ensemble onder leiding van Prof. I. Levinzon, cellist van het befaamde Taneyev Quartet.

De jonge musici maakten snel naam door het winnen van verschillende prijzen en deelname aan diverse festivals en masterclasses. Daarnaast gaf het Anima Quartet concerten in Noorwegen, Nederland, België, Frankrijk en Italië. Inmiddels studeert het kwartet bij Prof. Eberhard Feltz aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn.

Op het eerste deel van de cd-reeks speelt het Anima Quartet St. Petersburg het strijkkwartet No. 22 KV 589 van Wolfgang Amadeus Mozart en het strijkkwartet No. 8 van Franz Schubert. Het prachtige lyrische tweede deel van dit laatste kwartet, Andante sostenuto, is bijna 'Mozartiaans' van karakter. Het is dan ook geen toeval dat juist dit werk van Schubert naast het strijkkwartet van Mozart op deze cd verschijnt.

De muziek is live opgenomen in de kapel van Rosario (Bever, België).

> klik hier om een fragment van deze cd te beluisteren
 

CD 2 van Dille & Kamille


CD 2: Trio Martinů - pianotrio No. 43 van Joseph Haydn en Schubert’s Opus 100

Het Trio Martinů werd opgericht aan het Conservatorium van Praag. Tijdens de studie aan het conservatorium en deelname aan verschillende masterclasses ontwikkelde het kamermuziekensemble zich onder leiding van musici van wereldfaam, zoals Antonin Kohout, Michael Schnitzler, Sándor Devich en Menahem Pressler.

Het trio is inmiddels een regelmatige gast op belangrijke Europese festivals: Trio Martinů gaf concerten in prestigieuze zalen in Europa en Japan, in 2005 vertegenwoordigden zij de Republiek Tsjechië op de EXPO tentoonstelling in Japan.

Op het tweede deel van de cd-reeks speelt Trio Martinů het pianotrio No. 43 van Joseph Haydn en Schubert’s Opus 100. Dit pianotrio werd regelmatig als filmmuziek gebruikt, o.m. in Barry Lyndon van Stanley Kubrick.

De muziek is live opgenomen in de kapel van Rosario (Bever, België).

> klik hier om een fragment van deze cd te beluisteren

CD 3 van Dille & Kamille


CD 3: Alexey Naumenko en Misha Fomin - Sonatines en Sonata van Schubert

Alexey Naumenko en Misha Fomin studeerden cum laude af in respectievelijk St.Petersburg en Moskou. Al op jonge leeftijd had pianist Fomin een glansrijke solocarrière. Violist Naumenko soleerde in Rusland en is primarius van het Atrium String Quartet. Sinds enkele jaren vormt het tweetal een vast duo.

Op het derde deel van de cd-reeks spelen zij Sonatines en Sonata van Schubert, met name Sonatina in D major, Sonatina in A minor, Sonatina in G minor en Sonata voor viool en piano in A minor. In handen van twee musici die in staat zijn de muzikale rijkdom van de drie Sonatines en het Duo te doorgronden, zijn deze werken het bewijs dat Schubert ook in zijn middenperiode onder de oppervlakte van ogenschijnlijk eenvoudige melodieën tal van emoties laat doorklinken. 

> klik hier om een fragment van deze cd te beluisteren