Dille & Kamille Antwerpen heropent na verbouwing

Op zaterdag 13 juni heropent Dille & Kamille haar vestiging aan de Antwerpse Vleminckstraat na een ingrijpende verbouwing. Enkele middeleeuwse godshuizen achter het pand zijn deels bij de winkel getrokken en dankzij de nieuwe serre stroomt volop daglicht binnen. De uitgebreide collectie voor huis, tuin en keuken krijgt veel meer ruimte. Nieuw voor Dille & Kamille België is dat klanten nu verpakkingsvrije, duurzame was- en schoonmaakmiddelen kunnen tappen.


Meer ruimte en meer licht

Enkele voormalige godshuizen van het 15e-eeuwse St. Annahof zijn bij de winkel getrokken, uiteraard met behoud van de historische details zoals fraaie balkenplafonds. De winkel is hierdoor bijna 1,5 keer zo groot geworden: dit biedt veel meer ruimte aan o.a. de wooncollectie en het uitgebreide assortiment thee, kruiden en voeding. Vestigingsmanager Sabine is ook erg blij met de nieuwe serre aan de achterzijde van de winkel: "Die zorgt voor heel veel daglicht en dus ook een fijne, natuurlijke sfeer in onze winkel."

Verpakkingsvrij poetsmiddel

Nieuw voor Dille & Kamille België is de tap voor was- en schoonmaakmiddel. Hier kunnen klanten hun zelf meegebrachte of in de winkel gekochte fles vullen met duurzame allesreiniger, wasverzachter e.d. "Steeds meer klanten kiezen voor verpakkingsvrij," licht Sabine toe. "Dit scheelt massa's eenmalig gebruikte plastic flessen, zo verkleinen we samen de afvalberg."

Een bijzondere binnenplaats

Achter de winkel ligt een sfeervolle binnenplaats. Dit was de zgn. 'bleek' van het voormalige St. Annahof, waar de bewoonsters de lakens op het gras lieten drogen en bleken in de zon. Hier groeit straks opnieuw gras, de binnenplaats wordt een groen rustpunt in de drukke binnenstad. Dit is helemaal in de geest van de oprichter van het familiebedrijf, Freek Kamerling (1940-2019). Ter nagedachtenis aan hem wordt op 16 juni, zijn verjaardag, op de binnenplaats een plataan geplant.

De klanten zijn weer welkom

Na meer dan 2 maanden gesloten te zijn geweest, kunnen Sabine en haar team niet wachten tot de winkel weer open kan. Maar een heropening in tijden van Corona, hoe doe je dat? "Zoals in al onze winkels hanteren we strikte hygiëneregels en we zijn ingericht volgens de nieuwe anderhalvemeternorm," licht Sabine toe. Ze nodigt haar klanten dan ook van harte uit om de nieuwe winkel te komen bewonderen. "Iedereen die op zaterdag 13 juni iets bij ons koopt, krijgt een leuk cadeautje. Zolang de voorraad strekt natuurlijk!"

Duurzaam verbouwd

Bij Dille & Kamille staat duurzaamheid hoog in het vaandel, ook bij verbouwingen. Bij de vernieuwing van de Antwerpse winkel is veel hergebruikt, de houten presentatietafels bijvoorbeeld. Er brandt energiezuinige LED verlichting en de klimaatinstallatie is vervangen door een nieuwe, duurzame variant.

Openingstijden

Maandag t.e.m. zaterdag: 9:30 - 18:30
Zondag: gesloten
Koopzondag: 12:00 - 18:30