Adventskaarsen - Dille & Kamille

Adventskaarsen

Het aansteken van adventskaarsen is een mooie kersttraditie. Door elke dag de adventskaars even te branden, of elke zondag een nieuwe kaars aan te steken, creëer je een moment van rust en bezinning.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Advent kaarsen

Een mooie traditie in de weken voor Kerst: het aansteken van adventskaarsen! Laat iedere dag jouw adventskaars een stukje branden en kom steeds dichter bij de gezelligste dagen van het jaar. Dit jaar hebben we meerdere adventskaarsen met een mooie print in ons kerstassortiment. Bijvoorbeeld een lieve advent kaars uit ons thema ‘Kleine geluksmomentjes’. Deze kaars heeft een print van een engel en een duif. Op en top Kerst!

Adventskrans en advent kaarsenhouders

Ook een mooi moment: ontsteek elke zondag van de Advent een extra kaars. Zet 4 kaarsen in een van onze adventskransen met plaats voor 4 kaarsen. Of gebruik losse adventskandelaars en zet deze bij elkaar. Bekijk onze kandelaars en waxinelichthouders waarin je kaarsen kunt branden. Of kies een stevige advent kaarsenhouder, leuk met onze kaarsen in de vorm van een kerstster. 

Gezellig samenzijn met Advent: Adventskaffee

In Duitsland geniet je in de weken voor Kerst samen met familie en vrienden van ‘Adventskaffee’: koffie met zelfgebakken cake, tulband, kerstkoekjes of iets anders lekkers. Een goede traditie om over te nemen op elk van de 4 zondagen van de Advent! Steek die dag samen met je dierbaren de adventskaarsen aan en bak lekkere koekjes, bijvoorbeeld de traditionele Duitse Vanillekipferl.  

Adventskalender 

Een andere mooie traditie met Advent is het aftellen naar kerst met de adventskalender. Op 1 december maken we het eerste zakje of vakje open van de adventskalender, en op kerstavond het laatste. In elk zakje zit een klein cadeautje, verrassing of mooie wens. Bekijk al onze adventskalenders hier. Kies er een die je zelf kunt vullen met mooie Adventscadeautjes, of kies voor een adventskalender met die wij al hebben gevuld met heerlijke chocolade. Ook leuk: maak zelf een adventskalender, bekijk hier onze vrolijke DIY om alvast wat ideeën op te doen.