DIY: adventskalender, samen aftellen tot kerstavond...

Een 19e-eeuwse traditie in een nieuw jasje: deze vrolijke kalender maak je heel makkelijk zelf. En straks op 1 december doen we het eerste zakje open, op kerstavond het laatste. In elk zakje zit een mini-cadeautje!

Dit heb je nodig

1- VERSIER DE ZAKJES

Neem 24 onbedrukte papieren zakjes. Versier ze met washitape en aan de bovenkant met een mooi kerstlabeltje. Plak er een nummer op van 1 t/m 24, een voor elke dag van de Advent.

2- EEN MINI-CADEAUTJE!

Vul elk zakje met een kleine verrassing: een cadeautje, iets lekkers, een lieve wens...

3- MAAK NU DE KALENDER

Bedenk in welke vorm je de kalender gaat ophangen. Knip je touw op de juiste lengte of in passende stukken. Hang de zakjes met hun klep over het touw, op volgorde van 1 t/m 24. Zet elk zakje vast met een wasknijpertje. Bevestig je kalender met washitape aan de muur. Klaar!

NOG MEER ADVENT...

ADVENTHUISJE

Deze leuke houten adventskalender met lieve Noordpooldiertjes heeft 24 verschillende laatjes, eentje voor elke dag tot Kerstavond. Stop in elke lade een klein cadeautje, zoals een chocolaatje, een kersthanger of een lekker ruikend zeepje. Ook leuk: schrijf iets liefs op een briefje en stop het in een van de laatjes!

ADVENTKAARSEN

Een mooie traditie in bijvoorbeeld Engeland en Duitsland: het aansteken van adventkaarsen om af te tellen naar Kerst! Laat iedere dag jouw adventkaars een stukje branden en kom steeds dichter bij de gezelligste dagen van het jaar.