- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Bijgerechten
- Spaanse rijst met zeevruchten
Spaanse rijst met zeevruchten
Met onze bomba paella rijst en zeevruchten maak je een variant op de authentieke, Spaanse paella (met vlees). Een feestelijk gerecht om, in een grote wok, te serveren tijdens een etentje.
Bereidingstijd: 45 - 60 minuten Voor 4 personen
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Olijfolie*
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 g gemengde zeevruchten
- 10 g rozemarijn (fijngesneden)
- 1 el paprikapoeder pittig, gerookt*
- Saffraan (1 - 2 draadjes per persoon)*
- 500 g bomba paella rijst*
- 1 rode paprika
- 50 g doperwten
- 1 citroen
Bereiding
- Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg 100 gram zeevruchten toe en blus af met water tot alles ruim onder staat. Dit wordt je bouillon.
- Meng de rozemarijn, het paprikapoeder en de saffraan door elkaar en doe de helft bij de bouillon.
- Doe de rijst erbij en laat ca. 15 minuten koken. Schenk er wat heet water bij als de rijst droog komt te staan.
- Voeg de kleingesneden paprika en de doperwten toe en de rest van de zeevruchten en de kruidenmix. Laat nog even meekoken.
- Doe er nu niet meer teveel water bij, maar let op dat de rijst ook niet te droog wordt.
- Garneer met partjes citroen en serveer in de wok.