Ideeën voor Moederdag: originele cadeaus én inspiratie

Na het afgelopen jaar verdienen de moeders het om - nog meer dan in andere jaren – met Moederdag in het zonnetje te worden gezet. Want naast moeder zijn, werd er opeens ook thuisgewerkt, lesgegeven en nog veel meer. Er moesten heel veel ballen in de lucht gehouden worden en tegelijkertijd maakten de moeders er thuis, tijdens de lockdowns, het beste van.  Daarom doen we dit jaar iets extra’s voor hen!

Voor ieder ‘soort’ moeder hebben we originele cadeaus en inspiratie (tips, online workshops, recepten, DIY’s, podcasts, wandelroutes…) verzameld om zo alle moeders deze Moederdag te overladen met aandacht, liefde en nieuwe energie.

Enne moeders… herken je jezelf in één (of meer) van de onderstaande types? Zoek deze Moederdag dan ook maar een extra cadeautje voor jezelf uit: je hebt het verdiend!

Moederdag cadeaus voor de moeder die van tuinieren houdt

Is jouw moeder afgelopen jaar meer in de tuin gaan werken, of is ze begonnen met het aanleggen van haar eigen moestuin? Hieronder hebben we een aantal inspirerende artikelen boordevol tips voor haar verzameld waardoor het tuinieren nog leuker wordt!

Lees hier alle tips!

 

Originele Moederdagcadeaus voor in de tuin

Geniet jouw moeder altijd heel erg van haar tuin, maar ook van alle ‘bewoners’ ervan? Dan zijn onze ‘hexagon’ insectenhuisjes iets voor haar: de vier verschillende huisjes (voor vlinders, bijen, insecten en lieveheersbeestjes) kan je stapelen tot een compleet insectendorp! Leuk om naar alle beestjes te kijken en goed voor de biodiversiteit in de tuin.

Je kunt je moeder ook een ‘boeketje’ van verschillende soorten zakjes zaden cadeau doen. Van zonnebloem tot eetbare bloemen en van courgette tot radijsjes: bij ons vind je alles om de (moes)tuin van je moeder helemaal mee in bloei te zetten! Klik hier!

Moederdag cadeaus voor de moeder die altijd hielp met huiswerk maken

Heb je jouw moeder zien veranderen in een echte juf aan de keukentafel of hielp ze je met de voorbereidingen voor jouw online proefwerkweek? Deze moeder verdient dit jaar een heerlijk cadeau om even goed te kunnen ontspannen. En… een momentje voor zichzelf!

Doe daarom deze Moederdag alle klusjes in huis, of alle boodschappen, en geef je moeder de tijd voor een creatieve DIY of leuke online workshop (onze tip: Botanisch tekenen en illustreren of Yoga met Jiske).

Ze mag er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niets te doen en lekker te relaxen met een kop thee (met chocola!) of een verzorgend maskertje.

 

Originele cadeautips om jouw moeder te verwennen

Bij Dille & Kamille vind je sinds 1974 de lekkerste soorten thee en sinds kort is ons assortiment nog uitgebreider. We hebben nog steeds onze heerlijke, ontspannende kruidenmelanges, groene, zwarte en witte thee, allerlei smaken rooibos, vruchtenmelanges, Oolong thee en thee van het seizoen. Daarnaast zijn er nu nieuwe aanwinsten, zoals bijvoorbeeld Golden Chai (kruidenthee) en de meest beroemde groene thee van China: Long Jing.

Vroeger werd Long Jing alleen geteeld en bereid voor keizers dus we weten zeker dat deze thee goed genoeg is als cadeautje voor Moederdag!      

Ontdek hier onze nieuwe thee en hier vind je de beste verwencadeautjes voor jouw moeder op een rijtje.

Leuke cadeautjes voor de moeder die veel is gaan wandelen

Geniet jouw moeder van het maken van mooie wandelingen? Ook voor haar hebben we wat leuke tips verzameld.

Ze kan bijvoorbeeld tijdens het wandelen luisteren naar één van onze podcasts. Zo komt ze thuis met nieuwe inspiratie!

We hebben ook een aantal prachtige wandelingen op een rijtje gezet. Loop je gezellig met haar mee? 

Na het wandelen is er niks zo fijn dan even lekker ontspannen in je eigen mini-spa. Steek een geurkaars aan, laat het bad vollopen, of neem een warme douche, en verzorg je huid na het badderen met onze heerlijke sheaboter. Bekijk de perfecte cadeaus om helemaal mee tot rust te komen hier.

Bijzondere Moederdag cadeaus voor echte bakliefhebbers

Is jouw moeder veel meer gaan bakken sinds we allemaal zoveel thuis zijn? Voor haar hebben we deze Moederdag de beste recepten en bakspullen om haar blij mee te maken. Van kookboek tot biologische bakmix, van maatschepje tot handige appelschiller (ook wel ‘appeldroom’ genoemd), van speculaasplank tot springvorm: je vindt jouw Moederdag cadeautje bij Dille & Kamille!

Zelf een verrassing voor Moederdag maken

Om je moeder extra te verrassen, bak je natuurlijk ook een taart voor haar met Moederdag! Bijvoorbeeld deze ‘naked cake’ met citroencrème en witte chocolade. Die tovert gegarandeerd een glimlach op je moeders gezicht!  

Originele Moederdagcadeaus voor de thuiswerk-moeder

Heeft jouw moeder veel thuisgewerkt en heb je haar uren zien ‘Zoomen’? Voor haar hebben we deze Moederdag de leukste cadeautjes om van haar werkplek een fijne, inspirerende plek te maken.

Geef haar bijvoorbeeld een plant in één van onze mooie bloempotten (gemaakt van terracote of zink). Of een pennenbakje van bamboe en een fijne opberger voor op haar bureau.

Om de dag goed te beginnen, en ook weer af te sluiten, hebben we nog wat rustgevende tips voor alle hardwerkende moeders. Je leest ze hier.

 

Meer ideeën voor Moederdag cadeaus

Geef je moeder een zelfgemaakte bon voor een week lang lekkere koffie (terwijl zij thuis aan het werk is). Uiteraard in een mooie mok en met een zak Dille duimpjes erbij (in de nieuwe smaak hazelnoot/kaneel!).

Je kunt je moeder ook blij maken met een heerlijke kussenspray of geurolie waardoor ze weer helemaal ontspannen wordt.

Een speciale Moederdag voor alle moeders

Misschien is jouw moeder al wat ouder en heeft ze sinds het begin van de coronacrisis een moeilijke tijd gehad waarin ze veel alleen is geweest. Voor al deze lieve moeders wensen we dit jaar dat we ze weer, zo vaak als we willen, kunnen bezoeken en van gezellig samenzijn kunnen genieten!

En voor alle moeders geldt: knuffel ze maar vaak, en niet alleen op Moederdag!