Appelroosjes
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 4 appelroosjes
- Bakmix koekjes*
- 180 g boter, in blokjes gesneden
- 4 el extra confituur appel & kaneel*
- 2 appels
- 1 tl rozenwater*
- Sap van 1 citroen
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Meng de bakmix met de boter en maak er een bal van. Dek de kom af met de bijenwasdoek en laat het deeg minimaal 1 uur rusten op een koele plek.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm.
- Vet de vormpjes in, bestuif met bloem en bekleed met deeg. Druk goed aan tegen de zijkanten.
- Schep een eetlepel confituur op de bodem van elk taartje.
- Zet de appels rechtop en snij, langs het klokhuis, in rechte stukken. Snij hier vervolgens hele dunne halve maantjes van.
- Meng de appelschijfjes met het rozenwater en citroensap en zet ze één voor één (met de schil naar boven) in de confituur. Laat de schijfjes half overlappen en herhaal tot het vormpje vol is.
- Bak de appelroosjes in ca. 20 minuten gaar (tot de korst goudbruin is).
Tip: Van het deeg dat overblijft kan je nog meer appelroosjes maken of er met onze uitsteekvormpjes* koekjes mee bakken.