WWF en Dille & Kamille

Steun Elin de sneeuwuil

In 2022 stende Dille & Kamille, voor het vierde jaar op rij samen met jou weer een bijzonder dier in het Noordpoolgebied. Dit doen we in samenwerking met WWF. Het dier waar we ons in 2022 met elkaar voor inzetten is de sneeuwuil. Met de aankoop van een hanger van Elin, het lieve sneeuwuiltje, steunde je met 1 euro het Noordpoolprogramma van WWF. 

Kersthanger Elin en verzameldoosje

De afgelopen jaren verkochten we tijdens de kerstperiode vilten hangers van Lumi de ijsbeer, Olen het rendier en Vinnie de poolvos. Van elke verkochte kersthanger doneerden we 1 euro aan WWF. In 2022 was er niet alleen een schattige hanger van Elin te koop, ook waren Lumi, Olen en Vinnie verkrijgbaar in een verzameldoosje! Van elk verkocht doosje ging 3 euro naar het Noordpoolprogramma van WWF. Op deze manier koop je niet alleen een hanger voor in de kerstboom, maar draag je ook bij aan het behoud van het leefgebied van alle Noordpoolbewoners!

De hangers van vilt zijn met de hand gemaakt door vrouwen in Nepal die zo hun sociale en economische positie kunnen verbeteren.

Boekje Het grootste kerstfeest ooit cadeau

Als je een hanger van Elin, of het verzameldoosje met Lumi, Olen en Vinnie, koopt, krijg je in al onze winkels, en in de webwinkel, het boekje Het grootste kerstfeest ooit cadeau. Hierin lees je hoe de vier dieren samen Kerst vieren op de Noordpool.

Bekijk de kersthanger van Elin de sneeuwuil >
Bekijk het verzameldoosje met Lumi, Olen en Vinnie >

Met jouw steun…

In 2021 zijn er 17.933 kersthangers van Vinnie verkocht en konden we dankzij jullie € 17.933,- doneren aan het Noordpoolprogramma van WWF! Elk jaar hopen we met deze samenwerking weer een mooie donatie te kunnen doen zodat WWF verder kan gaan met hun belangrijke werk op de Noordpool. Lees hier meer over het Noordpoolprogramma.

Voorleesmiddagen bij Dille & Kamille

Kom gezellig langs in een van onze winkels tijdens de voorleesmiddagen van 'Het grootste kerstfeest ooit'. Bekijk hieronder de data en de locaties van de voorleesmiddagen. Veel luisterplezier!

Woensdag 14 december tussen 13:00 en 16:00 uur
Woensdag 21 december tussen 10:30 en 13:00 uur
Dille & Kamille Amersfoort  
Krommestraat 36     

Zaterdag 17 december tussen 13:00 en 16:00 uur
Woensdag 21 december tussen 13:00 en 16:00 uur
Dille & Kamille Den Haag
Noordeinde 44 - 46

Woensdag 21 december tussen 13:00 en 16:00 uur
Dille & Kamille Hilversum
Groest 36

Voorleesmiddagen bij Dille & Kamille in België:

Woensdag 14 december en zaterdag 21 december
Dille & Kamille Mechelen
IJzerenleen 6

Woensdag 14 december
Dille & Kamille Kortrijk
Sint-Jansstraat 13

Bedreigingen voor de Noordpool

Lumi, Olen, Vinnie en Elin leven op de Noordpool in een magische, witte wereld. Maar hun leefgebied wordt bedreigd. Smeltend zee-ijs door klimaatverandering (de ijsbeer is afhankelijk van zee-ijs om te kunnen jagen), olie- en gaswinning (boringen en scheepvaart zijn risicovol in het extreme Noordpoolklimaat en zorgen voor flinke geluidsoverlast waardoor dieren gedesoriënteerd raken en niet meer met elkaar kunnen communiceren), overbevissing en vervuiling (in de lichamen van ijsberen en walrussen worden grote concentraties schadelijke stoffen gevonden) zorgen er voor drastische veranderingen. 

Bescherming van de Noordpool

WWF werkt hard aan de bescherming en het behoud van het Noordpoolgebied zodat het niet verloren gaat. Zij beschermen er de kwetsbare natuur en zorgen dat het leefgebied van Elin, en alle andere Noordpoolbewoners, voor de toekomst behouden blijft. Dit doet WWF op verschillende manieren.

Voor sommige plekken wil WWF zogenaamde no-go-zones instellen. Dit zijn bijvoorbeeld gebieden waar ijsberen overwinteren en waar hun jongen geboren worden. Ook wil WWF wereldwijd de CO2-uitstoot terugdringen en inzetten op duurzame energiebronnen om het smelten van de ijskap tegen te houden. Daarnaast bepleit WWF bij overheden, internationale organisaties en bij industrieën een stop op verdere olie-ontwikkelingen in het Noordpoolgebied. En om overbevissing tegen te gaan lobbyt WWF bij overheden, visserij-industrie en lokale bevolking voor duurzame visserij. Tot slot wil WWF het plastic terugdringen. Met informatie over zeestromingen uit verschillende projecten kan de afkomst van plastic herleid worden. Vervolgens gaat WWF samen met de betrokken landen en bedrijven in gesprek om naar oplossingen te zoeken.

Bedankt voor je steun namens Elin en alle Noordpoolbewoners