Steun Vinnie de poolvos

Ook in de winter van 2021 steunde Dille & Kamille - samen met jou - weer een bijzonder dier in het Noordpoolgebied. Voor het derde jaar op rij werkten we hiervoor samen met WWF. Nadat we Lumi, de lieve ijsbeer, en Olen, het stoere rendier, een hart onder de riem hebben gestoken, was het de beurt aan Vinnie de poolvos.  Met de aankoop van een hanger van Vinnie steun je met 1 euro het Noordpoolprogramma van WWF. Zo konden we WWF weer een mooi bedrag schenken met elkaar!

Het Noordpoolprogramma van WWF

Vinnie woont op de Noordpool waar hij een goed leven heeft. In de winter is het er altijd donker en wordt alles bedekt door een dikke laag sneeuw. In de zomer is het juist 24 uur per dag licht en staan de toendra’s vol met bloemen. 

Helaas is het Noordpoolgebied razendsnel aan het veranderen. De Noordpool warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld en nergens anders zijn de gevolgen van klimaatverandering zo ingrijpend als in dit gebied. Door het smeltende zee-ijs wordt het gebied toegankelijker en interessant voor economische doeleinden, zoals scheepvaart en olie- en gaswinning. Deze ontwikkelingen zetten extra druk op het fragiele ecosysteem door de verstoring en vervuiling ervan.

WWF zet zich in voor het beheer van de Noordpool. Zij beschermen er de kwetsbare natuur en zorgen dat het leefgebied van Vinnie voor de toekomst bewaard blijft.

 STEUN HET WWF! 

Kersthanger Vinnie de poolvos, vilt, 13 cm

Foto: WWF

Vinnie & vriendjes ansichtkaarten 

Om je te bedanken voor je steun aan Vinnie kreeg je in al onze winkels, en in de webwinkel, een setje ansichtkaarten cadeau. Op de kaarten - getekend door Loes Riphagen - zie je hoe Vinnie en zijn vriendjes vrolijk leven op de Noordpool. 

Vinnie de poolvos, Olen het rendier en Lumi de ijsbeer