Gaatjesboard voor in de keuken

gaatjesboard
blogger en stylist yvonne

Hallo! Mijn naam is Yvonne Eijkenduijn, ik ben een lifestyle blogger op www.yvestown.com. De komende weken deel ik op de website van Dille & Kamille zelfmaakideeën.


Ik hou van een goed opgeruimde en georganiseerde werkplek, dus ik doe graag mee aan de gaatjesboard ofwel “pegboard”-trend. Perfect voor in mijn keuken!


Aan de slag:

Meet eerst de muur waar je het gaatjesboard wilt ophangen. Je kunt bij elke bouwmarkt grote platen gaatjesboard kopen. Vaak kun je het gaatjesboard in de bouwmarkt al op maat laten zagen. Anders zaag je de plaat zelf op de juiste maat en schuur je na het zagen de randen glad.

stappen gaatjesboard

Hoe hang je het gaatjesboard op:

Hou de plaat tegen de muur en druk met een potlood door de gaatjes in de 4 hoeken heen zodat er puntjes op de muur achterblijven. Druk ook in het midden van de plaat met een potlood door een gaatje (om te voorkomen dat het gaatjesboard gaat kromtrekken). Boor gaten in de muur ter hoogte van deze puntjes. 


Plaats een tapje (2) op het gaatje waar de schroef in moet komen. Plaats kleine transparante deurstoppers (verkrijgbaar bij de bouwmarkt) aan de achterkant van de plaat en een schroef met rivet aan de voorkant (1) van het bord. Schroef nu alle schroeven vast en verwijderd daarna de tapjes.


Afwerking:

Schuur het gaatjesboard lichtjes en neem het houtstof af met een doekje. Verf het gaatjesboard met een laagje primer, schuur opnieuw lichtjes op en lak daarna de plaat in de gewenste kleur.

 
zelf gaatjesboard maken voor in de keuken

 

Ik gebruikte S-haken om mijn spulletjes op te hangen aan het gaatjesboard. Er zijn erg veel leuke dingen bij Dille & Kamille te koop om op te hangen aan het gaatjesboard. Zoals bv. bloempotten voor je (kruiden)plantjes, mandjes om touw en lintjes in te bewaren. Ook keukenhulpjes, pollepels en leuke pannetjes kun je aan het bord hangen.