Matcharecepten
Ken jij ’t al, matcha? Dit is een bijzondere groene thee in poedervorm uit Japan. Bij Dille & Kamille vind je twee soorten: één om te drinken en één is vooral geschikt om mee te bakken en koken. Wij maakten voor beide matcha’s een heerlijk recept. Tip: gebruik een matcha-bamboeklopper voor een optimale smaak en aroma. Lees hier hoe je ‘m gebruikt.
Matcha latte




Benodigdheden: bamboemaatschepje, bamboeklopper, kom & mok, klein keukenzeefje en melkopschuimer.
Bereiding:
- Zeef 2 bamboelepels matcha in een kom en voeg het water eraan toe.
- Klop dit samen 20 seconden lang op met de bamboeklopper, tot er een schuimlaagje ontstaat.
- Schuim de melk op.
- Giet de matchathee en opgeschuimde melk in een mok. Geniet ervan!
Matcha-dadelballetjes
Voor 10 balletjes




Benodigdheden: bord, vork en mes, blender of vijzel
Bereiding:
- Verwijder de pitten uit de dadels en prak ze met een vork.
- Maak de noten fijn in je vijzel of blender.
- Voeg de noten, kokos en matcha toe aan de dadels (leg wel wat kokos en matcha apart als topping)
- Maak mooie balletjes en rol ze door de kokosrasp en matcha.
- Leg ze 2 uurtjes in de koelkast – en genieten maar!