Matcharecepten

Ken jij ’t al, matcha? Dit is een bijzondere groene thee in poedervorm uit Japan. Bij Dille & Kamille vind je twee soorten: één om te drinken en één is vooral geschikt om mee te bakken en koken. Wij maakten voor beide matcha’s een heerlijk recept. Tip: gebruik een matcha-bamboeklopper voor een optimale smaak en aroma. Lees hier hoe je ‘m gebruikt.

Matcha latte

Benodigdheden: bamboemaatschepje, bamboeklopper, kom & mok, klein keukenzeefje en melkopschuimer.

Bereiding:

  1. Zeef 2 bamboelepels matcha in een kom en voeg het water eraan toe.
  2. Klop dit samen 20 seconden lang op met de bamboeklopper, tot er een schuimlaagje ontstaat.
  3. Schuim de melk op.
  4. Giet de matchathee en opgeschuimde melk in een mok. Geniet ervan!

 

Matcha-dadelballetjes

Voor 10 balletjes

Benodigdheden: bord, vork en mes, blender of vijzel

Bereiding:

  1. Verwijder de pitten uit de dadels en prak ze met een vork.
  2. Maak de noten fijn in je vijzel of blender.
  3. Voeg de noten, kokos en matcha toe aan de dadels (leg wel wat kokos en matcha apart als topping) 
  4. Maak mooie balletjes en rol ze door de kokosrasp en matcha.
  5. Leg ze 2 uurtjes in de koelkast – en genieten maar!

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.