Bisschopswijn

Ingrediënten:
• 1 fles stevige rode wijn
• 1 sinaasappel (boen de schil schoon met warm water)
• 5 kruidnagels
• 1 à 2 kaneelstokjes
• mespunt pimentpoeder
• stukje foelie
• suiker en/of honing, naar smaak

 

Bereiding:

  1. Steek de kruidnagels in de sinaasappelschil en snij de sinaasappel in plakken. 
  2. Doe alle ingrediënten in een rvs pannetje. Voeg naar smaak suiker of honing toe.
  3. Breng aan de kook en laat dan op heel laag vuur ca. 3 kwartier trekken – het mag niet koken! 
  4. Schenk de warme kruidige wijn in voorverwarmde glazen.
  5. Voor een wat 'hetere' bisschopswijn kan je een stukje verse gember toevoegen.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.