Het verhaal achter onze bijenwaskaarsen

Onze bijenwaskaarsen geven niet alleen een mooie, rustige vlam en een natuurlijke geur. Ze hebben nog vele andere bijzondere eigenschappen. Wij leggen je graag iets meer uit over deze mooie, duurzame kaarsen en hoe ze zijn gemaakt.

Wat zijn bijenwaskaarsen?

Bijenwaskaarsen van Dille & Kamille bestaan voor 100% uit natuurzuivere bijenwas. Deze bijenwas is gemaakt van de wasraten die door bijen zijn gebouwd. Na de honingoogst laten bijen deze wasraten achter en worden ze niet meer gebruikt. Deze wasraten worden in Nederland verzameld en hier worden er op ambachtelijke wijze kaarsen van gemaakt.

Leuk feitje: om voldoende nectar te verzamelen voor 1 gram bijenwas, moet een bij vele kilometers afleggen. Net zoveel als de afstand van Amsterdam naar Istanbul! Voor een Dille bijenwaskaars van 70 gram moet een bijtje dus ruim 3 keer de wereld rondvliegen. En daarom waarderen wij onze bijenwaskaarsen nog veel meer, nu we weten hoeveel co2 neutrale kilometers er in deze kaarsen zit.

Bijenwaskaarsen zijn de meest duurzame kaarsen

Met onze bijenwaskaarsen kun je extra genieten van de gezelligheid in huis, want de bijenwaskaarsen zijn de meest duurzame kaarsen ter wereld. Niet alleen worden de kaarsen circulair geproduceerd, er blijft ook geen restafval achter tijdens het maken van de kaarsen. Ook de lonten zijn gemaakt van eco-katoen zonder Borax (een stof die irritatie kan veroorzaken bij het inademen). Tot slot is de verpakking waarin je onze kaarsen koopt, gemaakt van gerecycled karton. Om onze theelichten van bijenwas zit daarom geen wegwerpcupje, je kunt ze branden in een herbruikbare waxinelichthouder.

Wat zijn de voordelen van bijenwaskaarsen?

Naast dat ze volledig circulair zijn geproduceerd, hebben onze bijenwaskaarsen nog meer voordelen. Omdat ze zijn gemaakt van 100% natuurzuivere bijenwas, hebben ze een gunstige invloed op het luchtwegenstelsel. Dat is goed nieuws voor mensen met astma en gevoelige luchtwegen. Er komt ook vrijwel geen rook van de kaarsen af (alleen een subtiele, natuurlijke geur) en ze branden mooi op, met een rustige vlam. Ook kun je lang van de kaarsen genieten, ze hebben ze een langere brandduur dan veel paraffine kaarsen.

De bijenwaskaars is een duurzame kaars, met zorg en aandacht gemaakt, in samenwerking met de natuur. We wensen je vele gezellige momenten toe tijdens het branden van deze prachtige kaarsen.

Bekijk onze bijenwaskaarsen