Gerecycled glas – het verhaal achter ons groene glaswerk

Al het glas dat we naar de glasbak brengen, komt goed terecht: er wordt iets nieuw van gemaakt! Bij Dille & Kamille vind je een groot assortiment gerecycled glaswerk. Van glazen, flessen en karaffen tot schalen en voorraadpotten. En kies je voor groen glas, dan maak je ook echt een ‘groene’ keuze: gerecycled glas is namelijk niet alleen mooi, maar ook goed voor het milieu!

De voordelen van glas recyclen

Bij het produceren van glaswerk van gerecycled glas wordt enorm veel energie bespaard. Dat komt doordat gerecycled glas bij een lagere temperatuur gesmolten kan worden dan ‘nieuw’ glaswerk. Met elke fles die wordt gerecycled, bespaar je genoeg energie om een lamp van 100 Watt vier uur te laten branden! Daarbij kan glas steeds opnieuw gerecycled worden. Van elke kilo ‘afval’ uit de glasbak, wordt exact één kilo nieuw glas gemaakt. 

De unieke kenmerken van gerecycled glas

Ons gerecyclede glas heeft een bijzondere, groene kleur. Omdat het glaswerk ambachtelijk wordt gemaakt, kunnen de kleur, dikte en het formaat van de glazen onderling iets verschillen. Hierdoor is ieder glas uniek! Soms zie je zelfs kleine luchtbelletjes in het glas, met name in het Marokkaanse glaswerk.

Onze glasproducent

De glasproducenten die ons gerecycled glaswerk maken, werken alleen met 100% gerecycled glas. De fabriek verwerkt maar liefst 100.000 kilo oud glas per dag! Dat zijn meer dan 200.000 ouderwetse melkflessen.
Groen glas is dus echt ‘groen’!

Bekijk ons gerecycled glas