Gerecycled glas – het verhaal achter ons groene glaswerk

Bij Dille & Kamille vind je een groot assortiment gerecycled glaswerk. Van glazen, flessen en karaffen tot schalen en  en vazen. En kies je voor groen glas, dan maak je ook echt een ‘groene’ keuze: gerecycled glas is namelijk niet alleen mooi, maar ook beter voor het milieu! 

De voordelen van glas recyclen

Bij het produceren van glaswerk van gerecycled glas wordt veel energie bespaard. Dat komt doordat gerecycled glas bij een lagere temperatuur gesmolten kan worden dan ‘nieuw’ glaswerk. Daarnaast heeft onze grootste leverancier in Spanje maar liefst 25000m2 zonnepanelen op de fabriek liggen. Daarbij kan glas steeds opnieuw gerecycled worden. 

De bijzondere kenmerken van gerecycled glas

Ons gerecyclede glas heeft een bijzondere, groene kleur. Ook kan de kleur, dikte en het formaat van de glazen onderling iets verschillen. Hierdoor is ieder glas uniek! Soms zie je zelfs kleine luchtbelletjes in het glas, met name in het Marokkaanse glaswerk.

Onze glasproducent

De glasproducenten die ons gerecycled glaswerk maken, werken alleen met 100% gerecycled glas. De fabriek verwerkt maar liefst 100.000 kilo oud glas per dag! Dat zijn meer dan 200.000 ouderwetse melkflessen. Groen glas is dus echt ‘groen’. 

Bekijk ons gerecycled glas