Verzorgingsproducten met het COSMOS certificaat

Heerlijke zeep, fijne oliën en crèmes, zachte gezichtsreinigers en verfrissende sprays: bij Dille & Kamille vind je alles om jezelf goed te verzorgen. Bij Dille & Kamille verkopen we verzorgingsproducten die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Daarom zijn onze verzorgingsproducten niet alleen goed voor jou, maar óók zacht voor de natuur! En dat zie je terug in het COSMOS certificaat.

Het COSMOS NATURAL certificaat

COSMOS NATURAL is een Europese standaard voor natuurlijke cosmetica. Zowel de ingrediënten van een verzorgingsproduct, als de verpakking ervan en de manier waarop het geproduceerd wordt, worden getoetst in het kader van deze certificering.

Onze producent in Duitsland verwerkt de natuurlijke ingrediënten die zijn bestemd voor onze verpakte badproducten. Ook deze producent voldoet aan de hoge eisen die COSMOS stelt aan energie- en waterverbruik en aan de omgang met afvalstoffen die vrijkomen tijdens het productieproces.

Verzorgingsproducten met het COSMOS certificaat voor je complete routine

1. Om je huid te reinigen

Begin en eindig je dag met een fris en schoon gezicht met onze gezichtsreiniger op basis van olie. Fijn om zachtjes in te masseren, en je spoelt de olie eenvoudig van je gezicht met een beetje water. Het laat de huid niet vet of plakkerig achter. Of kies voor onze milde reinigingsschuim op basis van Aloë Vera. Deze is er voor de normale/gecombineerde huid met kamille en voor de droge/gevoelige huid met calendula en sandelhoutolie. Veel van deze ingrediënten vind je ook terug in onze make-up remover met COSMOS certificaat, waarmee je make-up, stof en andere onzuiverheden van je gezicht kunt verwijderen.

2. Dag- en nachtcrème voor dagelijkse verzorging

Voor de dagelijkse verzorging van je huid, gebruik je onze beschermende en hydraterende dagcrème en onze voedende, herstellende nachtcrème. Deze crèmes houden je huid zacht en soepel en zijn fijn in gebruik. Hoewel er geen parfum is toegevoegd, hebben onze crèmes een subtiele, natuurlijke geur door de etherische olie uit de plantaardige ingrediënten.

3. Extra verzorging en hydratatie

Gun je jouw huid iets extra’s? Bekijk dan deze intens verzorgende gezichtsolie met vitamine E en rozenextract. De olie trekt snel in je huid, daarom is hij heel geschikt om puur te gebruiken op je huid. Of meng hem met je dag- of nachtcrème. Overdag blijft je huid gehydrateerd door je gezicht af en toe te sprayen met deze verkwikkende face mist met hyaluronzuur. Deze twee artikelen dragen ook allebei het COSMOS certificaat.

Gezichtsmaskers om te ontspannen en verzorgen

Neem een momentje voor jezelf en geniet van een van onze vier verschillende gezichtsmaskers. Ontspannend, hydraterend of reinigend en daarnaast is er een gezichtsmasker en scrub in één. Onze gezichtsmasker worden niet hard en spoel je na 10 minuten eenvoudig af.

Uitsluitend natuurlijke ingrediënten

De ingrediënten van onze verzorgingsproducten zijn allemaal afkomstig uit de natuur, veelal uit bloemen en planten. We houden deze natuurlijke ingrediënten zo puur mogelijk. 

Ook kijkt onze producent in Duitsland steeds of de ingrediënten dichtbij kunnen worden ingekocht (uiteraard bij toeleveranciers die in het kader van het COSMOS certificaat getoetst en goedgekeurd zijn). Op deze manier willen we de milieu-impact van het vervoer zo klein mogelijk houden.

Ook na het gebruik van onze verzorgingsproducten willen we zo min mogelijk sporen achterlaten in de natuur. Daarom zijn onze producten vrij van microplastic - kleine kunststof deeltjes die niet afbreekbaar zijn. Deze microplastics komen veelal in de zee terecht, en daardoor in vissen en ander leven onder water. Tot slot zijn onze verzorgingsproducten met het Cosmos certificaat allemaal vegan.

Productie via ‘groene chemie’

Voordat we bloemen en planten kunnen gebruiken in onze verzorgingsproducten, moet er eerst nog wat mee gebeuren. Chemische processen (die vaak worden ingezet in de beauty industrie) zijn belastend voor het milieu en voor de kwaliteit van het eindproduct. Daarom hebben wij voor een producent in Duitsland gekozen die tijdens het productieproces uitsluitend ‘groene chemie’ toepast. Dit zijn processen die aan strenge regels voldoen en gecontroleerd worden in het kader van het COSMOS certificaat. Een voorbeeld hiervan is het proces van destillatie: hiervoor wordt stoom van kokend water gebruikt.

De verpakking van onze verzorgingsproducten

Voor de verpakking van een artikel kiezen wij altijd voor de meest duurzame optie. Hierbij wegen we verschillende factoren af en in sommige gevallen kan het zo zijn dat kunststof de betere keuze is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze gezichtsreinigers met het COSMOS certificaat die een kunststof verpakking hebben. De kunststof dop is het meest geschikt voor het gebruik van dit product omdat hij zorgt voor de ideale dosering. Hierdoor is de gezichtsreiniger zuinig in gebruik en doe je er langer mee. Zo spaar je op de lange termijn meerdere flessen uit! Deze flessen, tubes en potten zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Tip: herbruikbare wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes - Dille & Kamille

‘Gewone' katoenen wattenschijfjes gooi je na één keer te hebben gebruikt weg. Zonde toch? Onze zachte, herbruikbare wattenschijfjes kun je wassen en steeds opnieuw gebruiken. Eventuele vlekken van make-up wrijf je eerst even in met onze vlekkenzeep.

De wattenschijfjes zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd bio-katoen. Deze katoen is gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en is op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Fijn voor je huid en voor het milieu dus!

Herbruikbare wattenschijfjes >
Vlekkenzeep > 

Op zoek naar meer ideeën? Ontdek het boek Beautygeheimen!

Ons boek 'Beautygeheimen' helpt je op weg om bewust voor je eigen schoonheid te zorgen. Het staat vol ideeën om je eigen, natuurlijke verzorgingsproducten te maken.

Lees over de verschillende kwaliteiten van ‘groene’ ingrediënten, hoe je etherische oliën gebruikt en ontdek welke producten uit je keukenkastje veelzijdiger zijn dan je denkt!

Beautygeheimen >

Beautygeheimen - Dille & Kamille

Meer Bad & Douche: