Verzorgingsproducten met het COSMOS certificaat

Heerlijke zeep, fijne oliën en crèmes, zachte gezichtsreinigers en verfrissende sprays: bij Dille & Kamille vind je alles om jezelf goed te verzorgen. En omdat we bij Dille & Kamille de natuur belangrijk vinden, willen we alleen verzorgingsproducten verkopen die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Daarom zijn onze verzorgingsproducten niet alleen goed voor jou, maar óók zacht voor de natuur! En dat zie je terug in het COSMOS certificaat.

Het COSMOS NATURAL certificaat

COSMOS NATURAL is een Europese standaard voor natuurlijke cosmetica. Zowel de ingrediënten van een verzorgingsproduct, als de verpakking ervan en de manier waarop het geproduceerd wordt, worden getoetst in het kader van deze certificering.

Onze producent in Duitsland verwerkt de natuurlijke ingrediënten die zijn bestemd voor onze verpakte badproducten. Ook deze producent voldoet aan de hoge eisen die COSMOS stelt aan energie- en waterverbruik en aan de omgang met afvalstoffen die vrijkomen tijdens het productieproces.

Verzorgingsproducten met het COSMOS certificaat

Onze milde gezichtsreinigers met COSMOS certificaat op basis van Aloë Vera hebben we in twee varianten. Aan de gezichtsreiniger voor de normale/gecombineerde huid is een beetje kamille toegevoegd en aan de variant voor de droge/gevoelige huid wat calendula en sandelhoutolie. Heerlijk om elke dag mee te beginnen en te eindigen! Veel van deze ingrediënten vind je ook terug in onze make-up remover met COSMOS certificaat, waarmee je make-up, stof en andere onzuiverheden van je gezicht kunt verwijderen.

Gun je jouw huid iets extra’s? Bekijk dan deze intens verzorgende gezichtsolie met vitamine E en rozenextract. Om puur te gebruiken of te mengen met je dag- of nachtcrème. Overdag blijft je huid gehydrateerd met deze verkwikkende spray met hyaluronzuur. Deze twee artikelen dragen ook allebei het COSMOS certificaat.

Uitsluitend natuurlijke ingrediënten

De ingrediënten van onze verzorgingsproducten zijn allemaal afkomstig uit de natuur, veelal uit bloemen en planten. We houden deze natuurlijke ingrediënten zo puur mogelijk: er wordt niets aan toegevoegd dat niet uit de natuur komt. Ook kijkt onze producent in Duitsland steeds of de ingrediënten dichtbij kunnen worden ingekocht (uiteraard bij toeleveranciers die in het kader van het COSMOS certificaat getoetst en goedgekeurd zijn). Op deze manier willen we de milieu-impact van het vervoer zo klein mogelijk houden.

Onze artikelen worden niet getest op dieren en ook na het gebruik ervan willen we zo min mogelijk sporen achterlaten in de natuur. Daarom zijn onze producten vrij van microplastic - kleine kunststof deeltjes die niet afbreekbaar zijn. Deze microplastics komen veelal in de zee terecht, en daardoor in vissen en ander leven onder water. Tot slot zijn onze verzorgingsproducten bijna allemaal vegan (in enkele van onze producten zit honing of bijenwas verwerkt).

Productie via ‘groene chemie’

Voordat we bloemen en planten kunnen gebruiken in onze verzorgingsproducten, moet er eerst nog wat mee gebeuren. Chemische processen (die vaak worden ingezet in de beauty industrie) zijn belastend voor het milieu en voor de kwaliteit van het eindproduct. Daarom hebben wij voor een producent in Duitsland gekozen die tijdens het productieproces uitsluitend ‘groene chemie’ toepast. Dit zijn processen die aan strenge regels voldoen en gecontroleerd worden in het kader van het COSMOS certificaat. Een voorbeeld hiervan is het proces van destillatie: hiervoor wordt stoom van kokend water gebruikt.

De verpakking van onze verzorgingsproducten

Voor de verpakking van een artikel kiezen wij altijd voor de meest duurzame optie. Hierbij wegen we verschillende factoren af en in sommige gevallen kan het zo zijn dat kunststof de betere keuze is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze gezichtsreinigers met het COSMOS certificaat die een kunststof verpakking hebben. De kunststof dop is het meest geschikt voor het gebruik van dit product omdat hij zorgt voor de ideale dosering. Hierdoor is de gezichtsreiniger zuinig in gebruik en doe je er langer mee. Zo spaar je op de lange termijn meerdere flessen uit!

Tip: herbruikbare wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes - Dille & Kamille

‘Gewone' katoenen wattenschijfjes gooi je na één keer te hebben gebruikt weg. Zonde toch? Onze zachte, herbruikbare wattenschijfjes kun je wassen en steeds opnieuw gebruiken. Eventuele vlekken van make-up wrijf je eerst even in met onze vlekkenzeep.

De wattenschijfjes zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd bio-katoen. Deze katoen is gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en is op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Fijn voor je huid en voor het milieu dus!

Herbruikbare wattenschijfjes >
Vlekkenzeep > 

Op zoek naar meer ideeën? Ontdek het boek Beautygeheimen!

Ons boek 'Beautygeheimen' helpt je op weg om bewust voor je eigen schoonheid te zorgen. Het staat vol ideeën om je eigen, natuurlijke verzorgingsproducten te maken.

Lees over de verschillende kwaliteiten van ‘groene’ ingrediënten, hoe je etherische oliën gebruikt en ontdek welke producten uit je keukenkastje veelzijdiger zijn dan je denkt!

Beautygeheimen >

Beautygeheimen - Dille & Kamille

Meer Bad & Douche: