Het GOTS keurmerk - het verhaal achter onze biologische katoen

Zachte kussens voor op de bank, een fijne plaid om helemaal onder te kruipen, een gezellig tafelkleed, theedoeken of een mooi schort… Bij Dille & Kamille worden ze gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen.

Wat is het GOTS certificaat?

GOTS (Global Organic Textile Standard) is een internationaal keurmerk dat is ontwikkeld om bio-katoen (en andere biologisch geteelde vezels) te produceren tot een duurzaam eindproduct.

GOTS stelt eisen aan zowel de productie van vezels als de verdere verwerking ervan. Zo worden er eisen gesteld aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.

Bij Dille & Kamille zijn we dus best trots op ons GOTS gecertificeerde textiel van bio-katoen. Het is fijn om te gebruiken, ziet er mooi uit het én is op een verantwoorde manier geproduceerd. Zo kan jij er optimaal van genieten!

Onze artikelen van biologisch katoen