Taartje met kardemom, witte chocolade en rozenwater

Ingrediënten
Cake
• 120 gram witte chocolade
• 125 gram zachte boter
• 135 gram suiker
• 2 eitjes
• 150 gram zelfrijzende bloem
• 1/2 tl gemalen kardemom*
• 75 gram volle yoghurt
• Zeste van één bloedsinaasappel
• Sap van 1/2 bloedsinaasappel
• 1/2 tl rozenwaterextract

Glazuur
• Sap van 1/2 bloedsinaasappel 
• 1/4 tl rozenwaterextract
• 1 tl citroensap
• 150-200 gram bloemsuiker

  • Kun je geen bloedsinaasappel vinden? Vervang door een gewone sinaasappel of grapefruit.
  • Plet je kardemom peulen, haal de zaadjes eruit en maal deze fijn in een vijzel.

Bereiding
Cake

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en weeg je ingrediënten alvast af voor een vlotte bak.
  2. Smelt de chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
  3. Meng de zachte boter met de suiker en de zeste van de bloedsinaasappel tot het geheel wat lichter kleurt.
  4. Voeg de eitjes één voor één toe en meng goed tussen elke toevoeging.
  5. Meng de kardemom onder de bloem en meng dit in drie delen onder het natte mengsel.
  6. De yoghurt meng je onder het sap en het rozenwaterextract, dit meng je ook onder het mengsel.
  7. Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe.
  8. Stort je deeg in een beboterde springvorm van 22 cm en bak gaar in 50 minuten (of tot een prikker er schoon uitkomt).
  9. Laat de cake volledig afkoelen
Glazuur en afwerking
  1. Meng alle ingrediënten in een kommetje tot een glad glazuur (de hoeveelheid bloemsuiker hangt af van de hoeveelheid sap in je sinaasappel). Voeg het rozenwater als laatste toe en voeg dit naar smaak toe.
  2. Giet het glazuur over de afkoelde cake en versier naar hartenlust met sinaasappel, gedroogde rozenknopjes en kardemom.

Blogger Karolien van Oppen heeft dit heerlijke taartje voor ons bedacht: “In de keuken bezig zijn brengt me rust en ik kan er al mijn creativiteit kwijt. Ik vind het heerlijk om zelfgemaakte creaties op tafel te zetten en daar -uiteraard- ook zelf van te genieten! Ik gebruikte voor dit recept kardemom in combinatie met rozenwater en bloedsinaasappel. Dit zorgt voor een heerlijk geurend en kleurrijk taartje.”