Matcha latte

Matcha latte

Ingrediënten:
• 1 gram matcha voor thee
• 50 ml water (80 °C)
• 150 ml melk (onze tip: amandelmelk!)

Benodigdheden: bamboemaatschepje, bamboeklopper, kom, mok, klein keukenzeefje en melkschuimer.

Bereiding:

  1. Zeef 2 bamboelepels matcha in een kom en voeg 80 ml water van circa 80°C toe.
  2. Klop dit samen 20 seconden lang op met de bamboeklopper, tot er een schuimlaagje ontstaat. Dit doe je door de bamboe matchaklopper in een ‘W’-vorm door de kom te bewegen tot een glad, licht schuim ontstaat.
  3. Schuim de melk op.
  4. Giet de matchathee en opgeschuimde melk in een mok. Geniet ervan!

Bekijk de artikelen voor jouw Matcha latte

 

Heb je deze Matcha latte gemaakt en zoek je nog een andere versie met een twist? Dan is deze Dirty matcha latte met pistachecrème ook een hele lekkere om te proberen! Of gebruik matcha bij het nagerecht en maak een witte chocolademousse met matcha. Dit prachtige dessert wordt onze favoriet voor het Kerstdiner!