Romige preisoep met bladerdeegsterren

4-6 personen, 30 min.

INGREDIËNTEN

• 2-3 preien
• olijfolie
• 2 blokjes groentebouillon
• 1 l water
• 250 ml slagroom
• 1 teentje knoflook
• 2 plakjes bladerdeeg
• 1 ei, losgeklopt
• bieslook, fijngeknipt
• zout en versgemalen zwarte peper

OOK NODIG

• soeppan met dikke bodem
uitsteekvorm ster
• bakpapier, bakplaat
• bakkwastje
pepermolen
• staafmixer of blender
• soepkommen

Tip: Meng voor extra smaak een flinke lepel pesto door de soep.

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm je oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Was de preien en snijd ze in fijne ringen. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in de soeppan en bak de preiringen met de knoflook zacht en glazig.
  4. Voeg het water toe met de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken. Voeg de room toe en zet het vuur laag.
  6. Steek sterren uit het bladerdeeg en leg ze op met een bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er zout en peper over. Bak in 10-12 min. goudbruin.
  7. Pureer de soep romig in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schenk de soep in kommen en garneer met bieslook en een bladerdeegster.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.