Rozemarijn gnocchi all’arrabbiata 

Rozemarijn gnocchi all’arrabbiata

Gnocchi zijn Italiaanse ‘deegkussentjes’ gemaakt van aardappels, bloem en ei. Bij dit recept voeg je hier rozemarijn aan toe en serveer je de gnocchi met pittige tomatensaus: voor extra veel smaak!



Bereidingstijd: ± 1,5 uur    Aantal personen: 4

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, laat even uitdampen en knijp ze boven de kom fijn met de pureeknijper. 
  2. Meng de bloem, het ei, het zout en de rozemarijn door de puree en kneed kort tot een soepel deeg.
  3. Bestuif je handen en werkblad met bloem. Verdeel het deeg in gelijke stukken, rol er strengen van ca. 1 cm doorsnede van en snij deze in stukjes van 2 cm.
  4. Zet het gnocchiplankje schuin en rol de gnocchi van boven naar beneden over de ribbels van het plankje.    
  5. Kook de gnocchi, steeds in kleine porties, in ongeveer 2 minuten gaar in ruim water met wat zout. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. 
  6. Serveer de gnocchi met de tomatensaus, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes (gefrituurde) salie.

Je kunt de gnocchi, in een vershoudschaal, twee dagen bewaren in de koelkast. Ingevroren is gnocchi ongeveer drie maanden houdbaar: vries de gnocchi in op een plat bord en doe daarna in een vershoudschaal. Zo voorkom je dat de gnocchi aan elkaar plakken.