Fermenteren - Dille & Kamille

Fermenteren

Complete weckpotten, losse deksels, een jamtrechter, passe-vite en etiketten: hier vind je alles wat je nodig hebt om groenten en fruit te fermenteren of in te maken!

Filteren
Alle filters
Selectie verfijnen
Prijs
0 50
0 50
Kleur
82 artikelen
  1. Inmaakfles 'Quattro Stagioni', inhoud 1 l
    Inmaakfles 'Quattro Stagioni', inhoud 1 l
    4 , 50
    Op voorraad
  2. Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 1,5 l
    Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 1,5 l
    5 , 50
    Op voorraad
  3. Passe-vite, roestvrij staal, Ø 20,5 cm
    Passe-vite, roestvrij staal, Ø 20,5 cm
    49 , 95
    Op voorraad
  4. Beugelpot, glas, vierkant, 0,5 l
    Beugelpot, glas, vierkant, 0,5 l
    4 , 50
    Op voorraad
  5. Beugelpot, glas, vierkant, 2 l
    Beugelpot, glas, vierkant, 2 l
    7 , 50
    Op voorraad
  6. Weckring, Ø 8.6 cm
    Weckring, Ø 8.6 cm
    0 , 25
    Op voorraad
  7. Inmaakpot, glad, deksel apart verkrijgbaar, 230 ml
    Inmaakpot, glad, deksel apart verkrijgbaar, 230 ml
    1 , 25
    Op voorraad
  8. Beugelfles, vierkant, 125 ml
    Beugelfles, vierkant, 125 ml
    3 , 25
    Op voorraad
  9. Meloenbolletjeslepel, roestvrij staal
    Meloenbolletjeslepel, roestvrij staal
    3 , 95
    Op voorraad
  10. Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 250 ml
    Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 250 ml
    3 , 50
    Op voorraad
  11. Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 0,7 l
    Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 0,7 l
    4 , 50
    Op voorraad
  12. Weckring, rubber, Ø 8 cm
    Weckring, rubber, Ø 8 cm
    0 , 95
    Op voorraad
  13. Beugelpot, glas, vierkant, 0,75 l
    Beugelpot, glas, vierkant, 0,75 l
    4 , 95
    Op voorraad
  14. Beugelpot, glas, rond, 4 l
    Beugelpot, glas, rond, 4 l
    11 , 95
    Op voorraad
  15. Citruspers, beukenhout
    Citruspers, beukenhout
    4 , 95
    Op voorraad
  16. Pollepel met punt, beukenhout, 39,5 cm
    Pollepel met punt, beukenhout, 39,5 cm
    1 , 95
    Op voorraad
  17. Maatbeker, glas, 500 ml
    Maatbeker, glas, 500 ml
    11 , 95
    Op voorraad
  18. Trechterzeefje, roestvrij staal
    Trechterzeefje, roestvrij staal
    0 , 95
    Op voorraad
  19. Inmaakpot, glad, deksel apart verkrijgbaar, 340 ml
    Inmaakpot, glad, deksel apart verkrijgbaar, 340 ml
    1 , 50
    Op voorraad
  20. Pollepel, beukenhout, 20 cm
    Pollepel, beukenhout, 20 cm
    1 , 50
    Op voorraad
  21. Dunschiller kiwi/ tomaat, roestvrij staal
    Dunschiller kiwi/ tomaat, roestvrij staal
    3 , 50
    Op voorraad
  22. Beker met oortje 'Quattro Stagioni', inhoud 0,4 l
    Beker met oortje 'Quattro Stagioni', inhoud 0,4 l
    5 , 50
    Op voorraad
  23. Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 150 ml
    Inmaakpot 'Quattro Stagioni', inhoud 150 ml
    2 , 95
    Op voorraad
  24. Weckring, Ø 10.8 cm
    Weckring, Ø 10.8 cm
    0 , 30
    Op voorraad
82 artikelen

Fermenteren en inmaken

Wil je groente en fruit inmaken en fermenteren? Van weckpotten en jampotten, beugelflessen en een neteldoek tot trechters, etiketten en fruitmesjes… bij Dille & Kamille vind je alles om in te maken en te fermenteren! Én de lekkerste recepten.

Beginnen met inmaken en fermenteren

Wil je beginnen met fermenteren en inmaken? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips. Want inmaken en fermenteren is niet moeilijk, als je begint met een goede voorbereiding. Lees onze blog waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de weckpotten en andere glazen potten kunt vullen, afsluiten en bewaren.

Weckpotten steriliseren in de oven of met heet water

De glazen potten van het merk 'Weck' kan je ook steriliseren in de oven. Zo doe je dat: Verwijder de weckringen en klemmetjes van de weckpot en was de weckpotten af. Plaats de goed afgewassen en gedroogde potten gedurende 15 minuten in een oven op 150°C. En andere manier om weckpotten te steriliseren is door ze, vlak voor je ze gaat gebruiken, op het heetste programma van de afwasmachine de reinigen. Of kook ze 15 minuten uit in een pan met water. Kook de deksels en/of rubberen weckringen in 5 minuten uit. Laat alles drogen op een schone theedoek.

Recepten voor fermenteren en inmaken

Augurken, komkommer en uien inmaken voor een ‘zuurtje’ bij het eten – straks heb je het altijd op voorraad. Of maak zelf heerlijke jam van aardbeien, abrikozen of kersen voor een extra bijzonder ontbijt. Nog een idee: geef zelfgemaakte kruidige mangochutney cadeau als je ergens gaat eten. Je maakt de heerlijkste dingen door zelf groente en fruit in te maken. Inspiratie nodig? Bekijk hier onze recepten voor inmaken en fermenteren en ga lekker aan de slag!