Biet Wellington
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- +/- 5 bieten van gelijke grootte
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 150 g kastanjechampignons
- 1 tl rozemarijn*
- 3 el truffelcrème*
- Peper en zout
- Rol vers bladerdeeg
- 2 eidooiers, losgeklopt
Benodigdheden
- Koekenpan*
- Bakmat*
- Uitsteekvorm ster*
- Bakkwastje*
- Mooie schaal*
- Aluminiumfolie
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de bieten, bestrooi met zout en pak elk apart in aluminiumfolie.
- Pof in ca. 60 min gaar in de oven. Verwijder daarna de folie.
- Snij de sjalot, knoflook en champignons heel fijn. Bak ze met de rozemarijn op middelhoog vuur in de koekenpan.
- Voeg de truffelcrème toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op laag vuur.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakmat en verdeel het mengsel erover. Zet de bietjes in een rijtje in het midden van het bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg over de bietjes, maak er een pakketje van en druk de randen goed aan. Snij het overtollige deeg weg.
- Steek vormpjes uit het overgebleven deeg, versier er de bovenkant mee en bestrijk met eigeel.
- Bak de Biet Wellington in 25 à 30 minuten goudbruin.
- Snij in plakken en serveer in een mooie schaal.
Tip: je kunt de bieten een dag van tevoren al poffen!