Wil je je bestelling nog vóór kerst ontvangen? Bestel dan vóór dinsdag 16 december

De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Ontbijtmuffins met speculaaskruiden

Voor 12 muffins

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Beslagkom*, spatel*, fijne rasp*, ijsbolknijper*, bakplaat voor muffins*

*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 175˚ C. Vet de muffinvorm in met wat boter en plaats er papieren cakevormpjes er in. Door de boter blijven de vormpjes mooi op hun plaats. 
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden en zout in een kom.
  • Meng de eieren met het vanille-extract en de citroenrasp in een andere kom. Voeg toe aan de droge ingrediënten.
  • Doe de boter erbij en meng alles tot een mooi beslag.
  • Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper! 
  • Bestrooi de muffins met grof gehakte amandelen.
  • Bak de muffins 15-20 minuten in de oven.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.