Eitjes 'en cocotte' met spinazie en spek

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 4 eieren
• 4 plakjes spek
• 100 g verse spinazie
• scheutje room
• peper, zout, versgeraspte nootmuskaat*
• klontje boter
• 4 dikke sneden wit brood

Benodigdheden: braadpan*, ramekins*, bakkwastje*, broodmes*, snijplank*, broodrooster
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt wat boter in een pan en bak de spinazie kort aan. Giet overtollig vocht af. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bak in een andere pan de plakjes spek tot ze krokant zijn.
  4. Beboter intussen de ramekins.
  5. Giet een scheutje room in een ramekin, leg er een plakje spek in en wat van de gebakken spinazieblaadjes.
  6. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
  7. Breek het ei voorzichtig in de ramekin.
  8. Bak ongeveer 10 min. op 180°C.

Tip:
Deze eitjes zijn heerlijk met ‘soldaatjes’. Toast 4 dikke sneden wit brood en snij ze in reepjes. Serveer onmiddellijk.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.