Wentelteefjes voor hem & haar
Wentelteefjes met gekarameliseerde banaan en kokosschilfers
Voor 1
persoon
Ingrediënten:
• 1 ei
• 100 ml
melk
• 1 dikke
snee wit brood
• 1 banaan
• 1 el zure
room
• 1 tl
suiker
• 2 tl
boter
• 1 el
kokosschilfers
• snuifje
kaneel*
• esdoornsiroop*
Benodigdheden:diep bord*, garde*, broodmes*, snijplank*, koekenpan*, spatel*,
snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breek het ei in een diep bord en klop het los samen met de melk.
- Snijd de snee brood in twee driehoekjes en dompel ze in het ei-melkmengsel.
- Smelt 1 tl boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
- Verwijder de schil van de banaan, snijd hem in de lengte in twee en halveer hem dan in de breedte zodat je 4 stukken hebt.
- Bak de banaan met een beetje boter, wat suiker en kaneel in een pan tot hij mooi gekarameliseerd is.
- Serveer de wentelteefjes met de gekarameliseerde banaan, een lepeltje zure room, een handje kokosschilfers en esdoornsiroop.
Wentelteefjes met warme bosbessen en munt
Voor 1
persoon
Ingrediënten:
• 1 ei
• 100 ml
melk
• 1 dikke
snee wit brood
• 1 tl
boter
• handvol
bosbessen uit de diepvries (of mix van rood fruit)
• 1 el
suiker
• 1 el zure
room
• enkele
takjes verse munt
Benodigdheden:steelpannetje*, pollepel*, diep
bord*, garde*, broodmes*, snijplank*, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Doe de bosbessen samen met een klein beetje water en de suiker in een steelpannetje en warm op.
- Breek het ei in een diep bord en klop het los samen met de melk.
- Snijd de snee brood in twee driehoekjes en dompel ze in het ei-melkmengsel.
- Smelt 1 tl boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de wentelteefjes met de warme bosbessen, een lepeltje zure room en enkele takjes verse munt.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.