Ontbijtcrumble met havermout

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 1 kilo appels
• 2 el suiker
• 1 tl  kaneel*
• 100 gr boter
• 3 el honing*
• 125 gr havervlokken
• 4 el volkorenbloem
• 4 el geraspte kokosnoot
• 3 el amandelschilfers

Benodigdheden: snijmesje*, beslagkom*, ovenschaal*, steelpannetje*, houten lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
  3. Meng er de suiker en de kaneel door en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
  4. Smelt de boter en de honing in een steelpan op een zacht vuur.
  5. Meng er de havervlokken, bloem, kokospoeder en geschaafde amandelen door.
  6. Bedek de appels met het havermengsel en bak ca. 25 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.
  7. Serveer met yoghurt voor een stevig ontbijt.

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.