Granola met kokos en amandelen
Ingrediënten:
• 3 kopjes havermout
• 1 kopje geraspte kokos
• 1 kopje amandelschaafsel (geschaafde amandelen)
• 1 kopje gemengde pitten (bv. zonnebloem, pompoen, pijnboom)
• ¼ kopje kokosolie
• ¼ kopje vloeibare honing*
• 2 el esdoornsiroop*
• ½ tl vanille- of amandelextract*
• ½ kopje gedroogde cranberries (veenbessen)
Benodigdheden: mengkom*, steelpan*, pollepel*, bakpapier, bakplaat*, potten met beugelsluiting*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 120° C.
- Meng in een kom de havermout, de geraspte kokos, het amandelschaafsel, de pitten en de cranberries.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de honing en de ahornsiroop toe.
- Giet bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
- Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot de granola goudbruin is.
- Laat afkoelen en verdeel de granola over enkele schone glazen potten met beugelsluiting.
Tip: leuk om als cadeautje te geven! Varieer met verschillende soorten honing en nootjes: probeer bv. eens pistachenootjes met een scheutje oranjebloesem of rozenwater en voeg rozijntjes toe in plaats van cranberries.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.