Amerikaanse pannenkoekjes

Voor ongeveer 12 pannenkoekjes

INGREDIËNTEN

• 200 gr patisseriebloem
• 1 el bakpoeder
• 1 el vanillesuiker
• 3 dl melk
• 50 gr boter + extra klontje
• 1 ei
• 1 snuifje zout
• 150 gr bosbessen
• esdoornsiroop

 

OOK NODIG

• beslagkom
• steelpannetje
• maatbeker
• houten lepel
• garde
• koekenpan
• pollepel

ZO MAAK JE HET

  1. Neem een beslagkom en meng hierin bloem, bakpoeder, vanillesuiker en een snuifje zout.
  2. Plaats een steelpannetje op een zacht vuur en smelt de boter.
  3. Doe de melk in een maatbeker. Voeg het ei toe en klop los. Schenk de gesmolten boter bij het melkmengsel.
  4. Voeg het mengsel van melk, ei en boter langzaam toe aan de bloem. Mix intussen tot een glad beslag.
  5. Verhit een koekenpan en smeer in met een klontje boter.
  6. Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. Maak kleine rondjes van ca. 12 cm diameter.
  7. Bak goudbruin en keer vervolgens om.
  8. Serveer met bosbessen en een scheutje ahornsiroop. 

Tip: Je kunt de bosbessen ook aan het beslag toevoegen en meebakken.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.