Amerikaanse pannenkoekjes
Voor ongeveer 12 pannenkoekjes
INGREDIËNTEN
• 200 gr patisseriebloem
• 1 el bakpoeder
• 1 el vanillesuiker
• 3 dl melk
• 50 gr boter + extra klontje
• 1 ei
• 1 snuifje zout
• 150 gr bosbessen
• esdoornsiroop
ZO MAAK JE HET
- Neem een beslagkom en meng hierin bloem, bakpoeder, vanillesuiker en een snuifje zout.
- Plaats een steelpannetje op een zacht vuur en smelt de boter.
- Doe de melk in een maatbeker. Voeg het ei toe en klop los. Schenk de gesmolten boter bij het melkmengsel.
- Voeg het mengsel van melk, ei en boter langzaam toe aan de bloem. Mix intussen tot een glad beslag.
- Verhit een koekenpan en smeer in met een klontje boter.
- Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. Maak kleine rondjes van ca. 12 cm diameter.
- Bak goudbruin en keer vervolgens om.
- Serveer met bosbessen en een scheutje ahornsiroop.