Clafoutis met kersen en confituur

In Frankrijk is clafoutis een bekend nagerecht (ontstaan om ’s zomers grote hoeveelheden kersen te verwerken), maar wij genieten er dit seizoen ook van bij een kopje koffie of thee!



Bereidingstijd: 50 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Doe de melk in de steelpan, voeg de vanillepasta toe en breng aan de kook. Haal van het vuur, laat de boter smelten in de melk en laat vervolgens afkoelen tot lauwwarm.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de vorm in met boter. .
  3. Meng de bloem met de suiker en het zout in de kom. Klop daarna de eieren erdoor.
  4. Voeg al kloppend de melk toe en meng het beslag tot er geen klontjes meer in zitten.
  5. Verdeel de kersen over de vorm en schenk het beslag erop tot de kersen bijna helemaal bedekt zijn.
  6. Bak de clafoutis in 25 minuten gaar en licht goudbruin.
  7. Meng de confituur met de crème fraîche tot er mooie swirls ontstaan. Serveer bij de warme clafoutis.