Recepten
- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Nagerechten
- Pannenkoekentaart met vijgenconfituur
Pannenkoekentaart met vijgenconfituur
Ingrediënten:
- 20 pannenkoeken*
- 2 potten vijgenconfituur (320 gram)*
- Tros blauwe druiven
- Verse vijgen
- Blauwe kaas
- Esdoornsiroop (maple syrup)*
Benodigdheden:
- Beslagkom, garde, pan en spatel om de pannenkoeken te bakken*
- Glaceermes*
- Mooie schaal of taartplateau*
- Gebaksbordjes*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Bak 20 pannenkoeken en laat ze afkoelen.
- Bestrijk met het glaceermes de eerste pannenkoek met een dun laagje vijgenjam.
- Leg de volgende pannenkoek erop en bestrijk weer met jam. Maak op deze manier de taart helemaal af.
- Garneer met de druiven, vijgen en blauwe kaas (en eventueel met walnoten). Giet van bovenaf wat esdoornsiroop over de taart.
- Serveer kleine puntjes van de pannenkoekentaart als feestelijk - en hartig - dessert, bijvoorbeeld in plaats van een kaasplankje.
Tip: De taart kan ook een dag eerder worden gemaakt. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast.