Spruitensalade
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g spruitjes
- ½ rode ui
- Sap en rasp van ½ sinaasappel
- 1 el Provençaalse mosterd*
- 4 el olijfolie extra vierge met peperoncino*
- Half bosje platte peterselie (fijngesneden)
- 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 el gerookte amandelen (gehakt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper de ui heel fijn en doe in het kommetje. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel, de mosterd en olijfolie toe en meng met de garde tot een dressing.
- Maak de spruiten schoon en snij een derde ervan in hele dunne reepjes.
- Snij de rest van de spruitjes doormidden, leg in de ovenschaal en besprenkel licht met olijfolie.
- Rooster de spruitjes 15 à 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat iets afkoelen en doe in de schaal.
- Schep de rauwe spruiten erdoor en meng de dressing en peterselie erdoorheen. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveer de spruitensalade met de Parmezaanse kaas en amandelen.